reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Vepřová zabijačková roláda

Vepřová zabijačková roláda

Vepřová roláda plněná prejtovou nádivkou a zeleninou je velmi dobrá s vařenými brambory nebo bramborovou kaší. Chutná však i studená s čerstvým chlebem.


  • 4,2

    63×

    4,2 63
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

nádivka

podle potřeby



Postup přípravy

Vepřové maso očistíme a připravíme si z něho plát, který lehce naklepeme. Potřeme olejem, osolíme, opepříme a uchováme v chladu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky.

Příprava nádivky: Česnek oloupeme a prolisujeme. Prejt z jitrnic vložíme do mísy, přidáme vejce, strouhanku, hořčici, česnek, okořeníme majoránkou, rozmarýnem a řádně propracujeme.

Plát masa potřeme nádivkou, poklademe paprikami a zarolujeme. Roládu ovážeme nití a vložíme do sádlem vymazaného pekáčku. Okolo masa nasypeme nakrájenou cibuli a upečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. Během pečení maso poléváme vodou a výpekem.

Měkké maso vyjmeme z pekáčku, odstraníme nitě a nakrájíme na plátky. Vypečenou šťávu můžeme podle potřeby zahustit instantní jíškou.

Vepřovou zabijačkovou roládu přelijeme šťávou a podáváme s vařenými brambory a zeleninovými saláty.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřová zabijačková roláda

    Celkový počet komentářů: 1

    • zoltancerny
      zoltancerny

      zabíjačková plnená roláda

      26.07.2009 17:58:37

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Vepřová zabijačková roláda

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.