Vepřová zabijačková roláda

2 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 31852x
Vepřová roláda plněná prejtovou nádivkou a zeleninou je velmi dobrá s vařenými brambory nebo bramborovou kaší. Chutná však i studená s čerstvým chlebem.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Vepřové maso očistíme a připravíme si z něho plát, který lehce naklepeme. Potřeme olejem, osolíme, opepříme a uchováme v chladu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky.

Příprava nádivky: Česnek oloupeme a prolisujeme. Prejt z jitrnic vložíme do mísy, přidáme vejce, strouhanku, hořčici, česnek, okořeníme majoránkou, rozmarýnem a řádně propracujeme.

Plát masa potřeme nádivkou, poklademe paprikami a zarolujeme. Roládu ovážeme nití a vložíme do sádlem vymazaného pekáčku. Okolo masa nasypeme nakrájenou cibuli a upečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. Během pečení maso poléváme vodou a výpekem.

Měkké maso vyjmeme z pekáčku, odstraníme nitě a nakrájíme na plátky. Vypečenou šťávu můžeme podle potřeby zahustit instantní jíškou.

Vepřovou zabijačkovou roládu přelijeme šťávou a podáváme s vařenými brambory a zeleninovými saláty.

Jarka-P autor receptu:

Vepřová zabijačková roláda

Počet přidaných receptů: 1705

Ingredience

na porce
Vaše cena 2199 běžně 4349 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Vepřová zabijačková roláda byl 29.07.2009 na 1. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,2
skvělý recept
62 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Vepřová zabijačková roláda

Recept se nachází v 250 kuchařkách
Vepřové maso
Jarka-P
Vepřové maso 136 receptů
myš1
recepty 4616 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2733 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vepřová zabijačková roláda

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Vepřová zabijačková roláda
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept