Vepřová srdíčka zbavíme tuku a zbytků trubic a nakrájíme na proužky velikosti malíčku. Středně velké cibule a česnek očistíme a spolu se slaninou nakrájíme na kostičky.
Na slanině zpěníme cibuli, česnek a majoránku. Jakmile začne směs vonět, přidáme pokrájená srdíčka a orestujeme. Osolíme je, přidáme 2 bobkové listy a 1/2 polévkové lžíce drceného černého pepře s novým kořením a kmínem, 1 polévkovou lžíci plnotučné hořčice a 1/2 moka lžičky skořice. Srdíčka podlijeme vývarem nebo vodou a vydusíme. Podlijeme znovu, přidáme 3 nakrájené žampiony nebo jiné houby a nakonec vmícháme kysanou smetanu. Vepřová srdce nadivoko nezahušťujeme moukou, stačí množství vydušené cibule a česneku.
Vepřová srdce nadivoko podáváme s knedlíkem, těstovinami nebo brambory.