reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřová plec na pivě

Oblíbený recept na vepřové dušené v pivě po mém způsobu.


  • 4,5

    53×

    4,5 53
  • 2 hod

  • 15×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Větší cibule očistíme a nasekáme najemno. Maso očistíme a nakrájíme na kostky nebo můžeme nechat plátky. Tvrdý chléb nastrouháme.

V hrnci rozehřejeme máslo. Vsypeme cibuli a smažíme ji téměř dohněda. Pak přidáme maso, důkladně jej orestujeme, osolíme, opepříme, okmínujeme a ještě chvilku restujeme. Pak jej zalijeme vřelým vývarem a vsypeme chléb. Maso dusíme doměkka. Vývar může být i z bujonové kostky. Zatím si očistíme česnek a nožem jej rozdrtíme.

Hotové maso vyjmeme a do šťávy přidáme hladkou mouku rozmíchanou v trošce vody, pivo, rozmačkaný česnek a 20 minut povaříme. Pak omáčku přecedíme, dochutíme solí nebo vegetou a vrátíme maso. Vepřovou plec na pivě krátce prohřejeme a podáváme. Šťáva příjemně voní po domácím chlebu.

Vepřovou plec na pivě podáváme buď s houskovým knedlíkem, pečenými brambory nebo rýží.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřová plec na pivě

    Celkový počet komentářů: 12
    • Skala
      Skala

      Veprova plec na pive

      Ted sem kuti,ale z pecene,vynikajici chut,akurad jsem to tycakem rozslehal,zadny cezeni. Sqely

      07.04.2018 21:18:56

    • Timir
      Timir

      Komentář k receptu Vepřová plec na pivě

      Myslím, že hořkost by se dala eliminovat použitím černého piva, které je podstatně sladší...

      04.01.2014 09:40:59

    • Audreynka
      Audreynka

      Díky!!!!!!!

      Moc moc moc moc děkuju! :)

      21.04.2013 12:54:22


    • destiny82
      destiny82

      Měla jsem kuřecí vývar z předchozího dne, pivo 10° radegast, ale jen 1,5 dcl, hodně cibule, bez vegety, maso jsem měla naloženo v soli, pepři, kmínu i česneku dva dny předem a omáčku jsem necedila, ale rozmixovala. Výborné!

      09.07.2012 21:16:57

    • destiny82
      destiny82

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      09.07.2012 21:07:52

    • JN
      JN

      Někde jsem zaslechl, že by se měla používat nízkostupňová piva, lépe možná světlé. Věřím, že někomu chuť pivní omáčky/šťávy nemusí chutnat vůbec, pivo bych přidával po troškách (klidně po lžících), aby bylo cítit v omáčce aroma, ale aby nepřebíjela chuť hořkost, .

      08.02.2012 21:07:18

    • tomas.nero
      tomas.nero

      pivo zvlašt k jidlu :-)

      Přesně tak,pivo to všechno pokazí.A další chyba je,nedát česnek s kmínem už do základu!!

      11.01.2012 12:23:57

    • Tomáš
      Tomáš

      recept docela dobrý (až na ty vegety a bujóny a podobné podivnosti, co nemají v kuchyni co dělat). Ale omáčka z piva se bohužel nedá moc jíst, protože je hořká. Nevím, z čeho to děláte, kde je chyba a jaké pivo je vhodné použít-nicméně pokud je nějaký výsledek poživatelný, bylo by asi dobré uvést, které pivo bylo použito. Plzeň evidentně nefunguje. Je to hnus....dokud jsem do omáčky nedal pivo, bylo vše OK.

      24.07.2011 12:48:39

    Nalezeno receptů: 12
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Vepřová plec na pivě

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.