reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřová pečeně v oříškové omáčce

Vynikající hlavní chod pro sváteční příležitosti


  • 3,0

    41×

    3 41
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Položíme ho do vymaštěného pekáče, tukovou vrstvou nahoru. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 1/2 hodiny.

Z chleba odřízneme kůrku a měkký střed rozdrobíme. Drobečky smícháme s vejci a hořčicí.

Maso vyndáme z trouby, ořízneme tukovou vrstvu a místo ní na maso navrstvíme a přimáčkneme hořčičnou pastu. Vrátíme do trouby a pečeme při stejné teplotě stejnou dobu.

Zatím najemno posekáme petrželku, smícháme ji s mletými oříšky a jemně strouhaným sýrem. Postupně vmícháváme olej, až vznikne hladká omáčka, kterou dochutíme pepřem a solí.

Upečené maso pokrájíme na plátky, rozložíme na tác a přelijeme omáčkou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vepřová pečeně v oříškové omáčce

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.