reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřová pečeně se zelím a knedlíkem

Klasika české kuchyně: vepřové s knedlíkem a zelím (knedlo vepřo zelo). Pokrm náročnější na přípravu, takže pokud nemáte dostatek času, nechejte si toto jídlo na nedělní oběd.


  • 3,2

    194×

    3,2 194
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vepřovou pečeni očistíme a osekáme kosti. Maso osolíme a pokmínujeme. Do pekáče vložíme kosti a na ně maso. Dáme do rozpálené trouby a pečeme za stálého podlévání a přelévání.



Měkkou pečeni vyjmeme, výpek ještě trochu osmáhneme, zaprášíme moukou, orestujeme dozlatova a zalijeme vodou. Dobře provaříme a hotovou šťávu nakonec přecedíme, abychom se zbavili hrudek z mouky.



Maso nakrájíme na jednotlivé porce.

Kysané zelí nakrájíme nadrobno. Na polovině sádla osmáhneme polovinu cibule, přidáme zelí a podusíme doměkka.

Připravíme si jíšku. Druhou polovinu cibule orestujeme na zbytku sádla a zaprášíme moukou. Zelí jíškou zahustíme a nakonec je ochutíme cukrem, solí a drceným kmínem.



Maso přelijeme výpekem a podáváme se zelím a houskovým knedlíkem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřová pečeně se zelím a knedlíkem

    Celkový počet komentářů: 6
    • stavros666
      stavros666

      Vepřo-knedlo-zelo

      Toto tradiční české jídlo přímo miluji a to i ve všech obměnách.Jediné,při čem jsem zůstal při přípravě, jsou bylinky.Jsou nejenom zdravé,ale i veškeré jídlo příjemně ochutí.
      Přeji všem dobrou chuť a další inspirace....///

      18.05.2014 16:35:44

    • klaun
      klaun

      cezení šťávy...

      Proč tu šťávu cedíte, to vzniklé hrudky nejdou rozšlehat? Ale jdou a pokud to vařím tímto způsobem, tak je vždy rozšlehám.
      Jinak nejčastěji používám jíšku ze sádla a mouky. Tahle jíška má výhodu že moc málo hrudkovatí a případné hrudky se snadno rozmíchají. Tuhle jíšku mám mnohem radši než z másla.

      10.10.2011 12:40:05

    • MMinerva
      MMinerva

      výborné

      07.08.2011 10:18:57


    • MAMUŠKA
      MAMUŠKA

      Velice dobrý je k tomu bramborový knedlík.Jinak výborný

      11.07.2010 11:10:39

    • kzuií
      kzuií

      fujtajbl

      01.03.2007 09:31:35

    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Vepřová pečeně se zelím a knedlíkem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.