reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřová pečeně se zelím a knedlíkem

Klasika české kuchyně: vepřové s knedlíkem a zelím (knedlo vepřo zelo). Pokrm náročnější na přípravu, takže pokud nemáte dostatek času, nechejte si toto jídlo na nedělní oběd.


  • 3,2

    194×

    3,2 194
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 578 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na domácí nakládaný hermelín

15. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 685 hodnocení

Recept na linecké těsto krok za krokem

15. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

10+1 otázek: Tuky jsou pro tělo nepostradatelné, kterým se však raději vyhýbat?

14. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Recept na vánoční perníčky krok za krokem

14. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 555 hodnocení

Příprava smaženého sýru podle šéfkuchaře

14. 11. 2019

Postup přípravy

Vepřovou pečeni očistíme a osekáme kosti. Maso osolíme a pokmínujeme. Do pekáče vložíme kosti a na ně maso. Dáme do rozpálené trouby a pečeme za stálého podlévání a přelévání.



Měkkou pečeni vyjmeme, výpek ještě trochu osmáhneme, zaprášíme moukou, orestujeme dozlatova a zalijeme vodou. Dobře provaříme a hotovou šťávu nakonec přecedíme, abychom se zbavili hrudek z mouky.



Maso nakrájíme na jednotlivé porce.

Kysané zelí nakrájíme nadrobno. Na polovině sádla osmáhneme polovinu cibule, přidáme zelí a podusíme doměkka.

Připravíme si jíšku. Druhou polovinu cibule orestujeme na zbytku sádla a zaprášíme moukou. Zelí jíškou zahustíme a nakonec je ochutíme cukrem, solí a drceným kmínem.



Maso přelijeme výpekem a podáváme se zelím a houskovým knedlíkem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřová pečeně se zelím a knedlíkem

    Celkový počet komentářů: 6
    • stavros666
      stavros666

      Vepřo-knedlo-zelo

      Toto tradiční české jídlo přímo miluji a to i ve všech obměnách.Jediné,při čem jsem zůstal při přípravě, jsou bylinky.Jsou nejenom zdravé,ale i veškeré jídlo příjemně ochutí.
      Přeji všem dobrou chuť a další inspirace....///

      18.05.2014 16:35:44

    • klaun
      klaun

      cezení šťávy...

      Proč tu šťávu cedíte, to vzniklé hrudky nejdou rozšlehat? Ale jdou a pokud to vařím tímto způsobem, tak je vždy rozšlehám.
      Jinak nejčastěji používám jíšku ze sádla a mouky. Tahle jíška má výhodu že moc málo hrudkovatí a případné hrudky se snadno rozmíchají. Tuhle jíšku mám mnohem radši než z másla.

      10.10.2011 12:40:05

    • MMinerva
      MMinerva

      výborné

      07.08.2011 10:18:57


    • MAMUŠKA
      MAMUŠKA

      Velice dobrý je k tomu bramborový knedlík.Jinak výborný

      11.07.2010 11:10:39

    • kzuií
      kzuií

      fujtajbl

      01.03.2007 09:31:35


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Vepřová pečeně se zelím a knedlíkem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.