reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Vepřová pečeně s růžičkovou kapustou

Vepřová pečeně s růžičkovou kapustou

Vyzkoušejte recept na vepřovou pečeni s chutí česneku a slaniny. Pokrm příjemně doplňuje příloha z růžičkové kapusty.


  • 3,9

    30×

    3,9 30
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vepřovou pečínku očistíme, osolíme a opepříme. Slaninu, cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Růžičkovou kapustu očistíme od povadlých lístků a ztvrdlých košťálů. Kapustičky vložíme do vroucí osolené a okmínované vody a zvolna vaříme asi 10 - 15 minut. Poté kapustičky ihned scedíme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat.

Na sádle opečeme maso ze všech stran dozlatova. Pak pečínku přendáme do pekáče a na výpeku orestujeme cibuli, česnek a slaninu dorůžova. Orestovanou směs přidáme k masu, vše dochutíme mletým kmínem a podlijeme vývarem. Vepřovou pečínku přikryjeme a pečeme při 180 °C za občasného podlévání vývarem doměkka. Měkké maso vykostíme, nakrájíme na plátky a uchováme na teple.

Uvařené kapustičky vložíme do výpeku a krátce prohřejeme, ale nevaříme. Kapustičky mají zůstat pevné, nikoliv rozvařené.

Vepřovou pečínku rozdělíme na porce, obložíme kapustičkami se sosem a podáváme s vařeným bramborem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vepřová pečeně s růžičkovou kapustou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.