Vepřová pečeně s okurkovou omáčkou

35 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 4032x
Chutně upravené vepřové maso s okurkovou omáčkou. Recept na hlavní chod, který podáváme s barevnými těstovinami.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Vepřovou pečeni omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nasekáme na jemné kostičky. Středně velké nakládané okurky nakrájíme na střední plátky.

Maso podle chuti opepříme, osolíme a zprudka na rozpáleném tuku z obou stran opečeme. Vyjmeme z pánve a uchováme pokud možno v teple.

Do výpeku přidáme jemně nasekanou cibuli, zesklovatíme, zaprášíme hladkou moukou a po opražení podlijeme masovým vývarem. Dobře rozmícháme. Vaříme na mírném plameni 10 minut. Poté přidáme okurky, zamícháme, vrátíme zpět plátky masa a ještě 5 minut vaříme.

Vepřovou pečeni s okurkovou omáčkou podáváme například s barevnými těstovinami.

konvalinka autor receptu:

Vepřová pečeně s okurkovou omáčkou

Počet přidaných receptů: 546

Ingredience

na porce
3,6
dobrý recept
6 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vepřová pečeně s okurkovou omáčkou

Přidat příspěvek k receptu Vepřová pečeně s okurkovou omáčkou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.

  • Účinné postupy zdravějšího dýchání

    Účinné postupy zdravějšího dýchání

    Hluboký nádech a výdech používáme běžně k rychlému zklidnění, když nás najednou popadne vztek. Už tady se skrývá náznak toho, jak důležité je správně dýchat a na co všechno může mít dýchání vliv.




přidat nový recept