reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřová pečeně s chřestem

Vepřová pečeně plněná ořechovo-chřestovou nádivkou.


  • 3,8

    3,8 5
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Chřest nakrájíme na kousky. Do masa ostrým nožem nařízneme velkou kapsu a prosolíme ho.

Rohlíky nakrájíme na kostičky, navlhčíme je mlékem, přidáme sekané ořechy, chřest a žloutky. Promícháme, osolíme i opepříme a přidáme sníh z bílků. Nádivku necháme 15 minut rozležet.

Pečeni naplníme připravenou nádivkou a její konec svážeme nití k sobě. Vložíme do pekáče, podlijeme vývarem, přidáme máslo a ve vyhřáté troubě upečeme doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem.

Měkké maso vyndáme a udržujeme teplé. Výpek vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a zalijeme vývarem. Dobře provaříme a přecedíme.

Maso zbavíme nití a nakrájíme na plátky. Jako přílohu k vepřové pečeni s chřestem podáváme vařené brambory sypané pažitkou a vařený chřest přelitý máslem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vepřová pečeně s chřestem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.