reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřová pečeně na víně

Předpečená rozmarýnová pečeně zapečená s hořčicí i sýrem a přelitá omáčkou z vína.


  • 3,9

    10×

    3,9 10
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Pečeni osolíme, opepříme a posypeme rozmarýnem. Na rozehřátém oleji ji ze všech stran opečeme. Podlijeme vodou, přidáme máslo a v předehřáté troubě pečeme asi 45 minut na 150 °C. Během pečení maso podléváme výpekem.

Upečené maso vyjmeme, několikrát podélně do hloubky nařízneme a řezy potřeme hořčicí. Do řezů vložíme plátky sýru, maso zabalíme do alobalu a v čistém pekáči pečeme asi 10 minut.

Výpek z prvního pečení zaprášíme moukou, orestujeme a zalijeme bílým vínem i vodou. Omáčku provaříme, osolíme a zjemníme máslem. Podle potřeby přecedíme.

Pečeni necháme mírně vychladnout, aby trochu zatuhl sýr, vyndáme z alobalu a nakrájíme. Podáváme přelité horkou omáčkou s nudličkami červené papriky.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vepřová pečeně na víně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.