Vepřová pečeně na tymiánu

2 hod | hlavní chod | 5 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 9041x
Vepřová pečínka s chutí tymiánu a sladkokyselou cibulkovou omáčkou.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařilo 5 lidí)


Postup přípravy receptu

Vepřovou pečínku očistíme, omyjeme a osušíme. Čerstvý tymián rozdrtíme a promícháme s olejem, solí a pepřem. Touto směsí maso důkladně potřeme a necháme asi hodinu odležet v chladu. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka.

Odleženou pečínku zprudka opečeme ze všech stran na sádle dozlatova. Vložíme do pekáčku, podlijeme vývarem a zakryté pečeme v troubě při 180 °C doměkka. Během pečení maso občas podléváme vývarem. Měkkou pečínku vyjmeme a uchováme na teple.

Do masového výpeku přidáme lžíci másla a nakrájenou jarní cibulku. Necháme zpěnit, přidáme med, podlijeme vínem a vývarem. Krátce podusíme a podle potřeby dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Vepřovou pečeni na tymiánu rozdělíme na porce a podáváme s dušenou cibulkovou omáčkou. Vhodnou přílohou k vepřové pečeni na tymiánu jsou pečené nebo vařené brambory a zeleninový salát.

Jarka-P autor receptu:

Vepřová pečeně na tymiánu

Počet přidaných receptů: 1731

Ingredience

na porcí
4,5
skvělý recept
21 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vepřová pečeně na tymiánu

Přidat příspěvek k receptu Vepřová pečeně na tymiánu
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept