reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřová pečeně na pivě

Nemusí to být zabíjačka jak z Ladových obrázků, abyste si pochutnali na dobrotách.


  • 4,6

    38×

    4,6 38
  • 1 h 15 min

  • 10×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

příloha



Energetická hodnota

1975 kJ / 471,9 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 826 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 601 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Postup přípravy

Maso nejdříve očistíme, opláchneme, osušíme a řádně nasolíme. Pak je vložíme do pekáčku, posypeme kmínem a tymiánem.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Hlavičky česneku překrojíme napůl. Takto připravenou zeleninu naskládáme do pekáčku k masu. Vše podlijeme asi 200ml piva a vložíme do trouby.

Vepřové na pivě pečeme při 200 °C asi hodinu, podle potřeby podléváme zbylým pivem. Dozlatova upečenou vepřovou pečeni vyjmeme a nakrájíme na plátky.

Během pečení si můžeme připravit brambory. Brambory očistíme a ve slupce uvaříme do poloměkka. Pak je překrojíme podélně napůl, řezem položíme na pekáček, potřeme olejem a posypeme provensálským kořením. Brambory pečeme doměkka asi 20 minut při 200 °C.

Vepřovou pečeni na pivě podáváme s brambory pečenými v troubě.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřová pečeně na pivě

    Celkový počet komentářů: 5
    • Velo
      Velo

      Komentář k receptu Vepřová pečeně na pivě

      Jak můžeš do popisku napsat pečeně a do surovin plecko !!!!!

      31.01.2016 10:16:48

    • xkuna
      xkuna

      Moc dobré, pouze jsem výpek rozmixoval.

      18.04.2012 20:35:54

    • MZelenoočka
      MZelenoočka

      Maso je lepší před pečením orestovat ze všech stran, ať se pěkně zatáhne, zůstane tak krásně šťavnaté. Je to opravdu veliký rozdíl :-))) teprve pak je to ta pravá mňamka

      22.10.2011 13:06:04


    • Jirka
      Jirka

      Recept chuťově výborný, jen maso bylo i po 1,5 hodině v troubě dost tuhé. Pekl jsem v celku asi 750g. Příště možná zkusím předem ještě orestovat.

      09.08.2011 12:16:18

    • jaroslavkott
      jaroslavkott

      Posílám Ti super recept. fajn.

      28.12.2009 19:31:14


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Vepřová pečeně na pivě

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.