reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřová pečeně na divokém koření

Zkusme jednoduchou přípravu vepřové pečeně s kořenícím přípravkem divočina. Pokrm podáváme jako hlavní chod. Nejlépe chutná s bramborovou kaší.


  • 4,8

    33×

    4,7 33
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 581 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na plněné pečené brambory krok za krokem

19. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Jak správně připravit těsto na páje?

18. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 686 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Perníkové chaloupky na hrneček krok za krokem

17. 11. 2019

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek sloupneme a nakrájíme na plátky. Vepřovou pečínku (vcelku) omyjeme a osušíme.

Na velké pánvi, nebo přímo v pekáčku, rozpustíme sádlo, na kterém zprudka opečeme maso ze všech stran. Maso vyjmeme a na výpeku orestujeme cibuli a česnek.

Do pekáčku přendáme orestované maso, výpek s cibulí a česnekem. Vše posypeme kořenící směsí "divočina", podlijeme vínem a pečeme ve středně vyhřáté troubě, za občasného podlévání vývarem, doměkka.

Hotové maso vyjmeme, vykostíme a nakrájíme na plátky. Vypečenou šťávu rozmixujeme a podle potřeby zředíme vývarem, v opačném případě zahustíme škrobovou moučkou. Naporcované maso vložíme do omáčky, prohřejeme a můžeme podávat.

Jako přílohu volíme podle chuti brambory nebo bramborové knedlíky. Vepřová pečeně na divokém koření výborně chutná s bramborovou kaší.

Vepřovou pečínku můžeme vykostit již před pečením, ale kosti pečeme v pekáči spolu s masem. Tím šťáva získává výraznější chuť.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vepřová pečeně na divokém koření

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.