reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřová panenka v anglickém kabátku

Vepřová panenka zapečená se slaninou, ozdobená dušeným listovým špenátem, podávaná s opečeným bramborem.


  • 4,2

    46×

    4,1 46
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 773 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 003 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 817 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 204 hodnocení

Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem

6. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 602 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Jak přežít horko: Zkuste melounovou limonádu!

5. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 673 hodnocení

Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu

5. 7. 2020

Postup přípravy

Vepřovou panenku nakrájíme na 4 stejně velké díly (4 porce). Osolíme, opepříme, můžeme lehce potřít česnekem. Takto připravenou panenku, vložíme do pekáče a v troubě necháme při teplotě cca 200° asi 20-25 minut (záleží na tloušťce panenky).

Jakmile je panenka hotová, vyjmeme z trouby, naklademe na ni plátky anglické slaniny a do výpeku přidáme na kostky nakrájenou anglickou slaninu (ozdoba). Vložíme opět na přibližně 5-7 minut do trouby.

Mezitím si připravíme špenát na ozdobu. Listový špenát podusíme se stroužky česneku. Zároveň, co se dodělal špenát, se nám i pěkně zpekla slanina na panenkách.

Nyní už zbývá jen příloha - brambory opečené na pánvičce. Osolené a mletou paprikou posypané nakrájené brambory opékáme na pánvičce asi 5-7 minut.

Můžeme tedy servírovat na talíř. Panenku položíme, polijeme výpekem s kostičkami anglické, přidáme opečený brambor a kopeček dušeného listového špenátu. Dozdobit můžeme ještě měsíčkem citrónu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřová panenka v anglickém kabátku

    Celkový počet komentářů: 1

    • smoulinkam
      smoulinkam

      strašně dobré!!!!!!!!

      02.12.2010 19:14:19


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Vepřová panenka v anglickém kabátku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.