reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřová panenka s pažitkovou omáčkou

Recept na šťavnatou vepřovou panenku s pažitkovou krémovou omáčkou.


  • 4,8

    18×

    4,7 18
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vepřovou panenku očistíme, osolíme a zprudka ze všech stran opečeme na oleji dorůžova. Opečenou panenku zabalíme do alobalu, vložíme do zapékací mísy a troubě předehřáté na 170 °C pečeme 15 - 20 minut.

Připravíme si omáčku. Z másla a mouky upražíme světlou jíšku, kterou podlijeme vývarem a necháme zvolna vařit 15 - 20 minut. Pak základ omáčky zjemníme smetanou a vmícháme pažitku. Pažitkovou omáčku prohřejeme, podle potřeby osolíme a opepříme, ale již nevaříme.

Upečenou vepřovou panenku nakrájíme na šikmé plátky a podáváme s pažitkovou omáčkou, čerstvou zeleninou a vařeným bramborem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřová panenka s pažitkovou omáčkou

    Celkový počet komentářů: 1

    • Něco dobrého
      Něco dobrého

      Recept je skvělý, vaření je rychlé a výsledek nepřekonatelný !!

      22.10.2015 12:21:14

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Vepřová panenka s pažitkovou omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.