reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

na ozdobu

podle chuti

podle potřeby

Postup přípravy

Panenku omyjeme, osušíme, odblaníme. Maso osolíme a okořeníme drceným barevným pepřem. Na rozpáleném oleji panenku opečeme ze všech stran.

Z másla, žloutku, strouhanky a namletých ořechů si připravíme směs, kterou naneseme na maso ze všech stran. Takto obalenou panenku pečeme v troubě 20 minut, dokud není krusta zlatá. Po upečení maso vyndáme z pekáče a dáme stranou do tepla.

Do výpeku přidáme brusinky a povaříme. Poté zalijeme smetanou a důkladně promícháme.

Upečené maso nakrájíme na jednotlivé plátky a na talířích je přeléváme brusinkovou omáčkou. Vepřovou panenku s ořechovou krustou zdobíme nasekanou petrželkou a podáváme s rýží.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Vepřová panenka s ořechovou krustou

Celkový počet komentářů: 3
  • Lehy
    Lehy

    Krustička držela, ale po pečení v troubě už nezbyl žádný výpek na omáčku a maso poněkud po avizovaných 20 min. vyschlo, i když frčelo jen na 160°C, takže radím méně, ale jinak celkem fajn recept...

    28.11.2011 12:07:41

  • dania
    dania

    mně na mase držela, nepřipekla se, ale příliš pevná taky nebyla.. to nevadí, bylo to vynikající!

    06.01.2008 14:35:44

  • zdenek
    zdenek

    tož, dost jsem se u toho naštval, obal nedrží na mase. Pak se hned připekl a co jsem na to pracně naplácal je v tahu. nevermore

    20.01.2007 12:53:08

Nalezeno receptů: 3

Přidat příspěvek k receptu Vepřová panenka s ořechovou krustou