reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Vepřová panenka s olivovým dipem

Vyzkoušejte recept na přírodní vepřovou panenku se slaninou a olivovou omáčkou.


  • 3,4

    3,4 5
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Kvíz: Jak dobře znáte světovou gastronomii?

25. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí pečené čaje

24. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Už se to blíží! Co uvařit na svatého Martina?

24. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Inspirace na víkend: Recept na italské tiramisu krok za krokem

24. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Halloweenská párty ve stylu: Dokonalý dýňový dort krok za krokem

24. 10. 2020

Postup přípravy

Vepřovou panenku očistíme a rozdělíme na 3 kusy á 200 g. Maso potřeme olejem, osolíme, opepříme a odložíme asi na 2 hodiny do chladu.
Pak každý kousek panenky ovineme do dvou plátků anglické slaniny a zprudka (ze všech stran) opečeme na oleji. Opečenou panenku vložíme asi na 15 - 20 minut do horké trouby. Pak ji vyjmeme a ještě asi na 5 minut zakryjeme.

Mezitím si připravíme olivovou omáčku. Okapané olivy nakrájíme nadrobno. Oba oleje smícháme. Do mísy vložíme žloutky, hořčici, balzamikový ocet a špetku soli. Za stálého šlehání žloutkové směsi postupně přiléváme olej, dokud nevznikne hustá majonéza. Nyní do základní omáčky vmícháme nasekané olivy, citronovou šťávu a petrželku. Podle potřeby dip dochutíme solí, pepřem a rozdělíme do mističek.

Vepřovou panenku v anglické slanině rozdělíme na porce a podáváme s olivovým dipem. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo hranolky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vepřová panenka s olivovým dipem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.