reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou a tagliatelle

Recept na šťavnatou vepřovou panenku, ke které se skvěle hodí těstoviny tagliatelle a hříbková omáčka.


  • 4,4

    4,4 7
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 694 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 930 hodnocení

Tip na neděli: Úžasný karamelový koláč s tvarohem

29. 3. 2020

Bábovka

4,7 1 668 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 747 hodnocení

Jak využít karanténu: Upečte si rychlé domácí rohlíky podle Markéty

28. 3. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

27. 3. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 735 hodnocení

Lívance, palačinky a vafle: Snídaně, se kterými vám děti rády pomohou

26. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 280 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 619 hodnocení

Děti v kuchyni: Nezapomínejte na jejich bezpečnost

25. 3. 2020

Postup přípravy

Nejprve si na pánvi s trochou rozehřátého oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, orestujeme očištěné a nakrájené hříbky, zalijeme smetanou a necháme zredukovat, popřípadě zahustíme. Hříbkovou omáčku osolíme a opepříme.

Tagliatelle uvaříme na skus v osolené vodě. Uvařené těstoviny scedíme.

Vepřovou panenku očistíme, potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Na rozpálené pánvi opečeme každou stranu zhruba minutu. Dopečeme v pekáčku ve vyhřáté troubě na 175 °C zhruba 8 minut do zrůžovění, pokud chceme více propečenou panenku či máme větší kus, pečeme až 15 minut. Poté maso přemístíme zpět na odstavenou pánev, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout asi 10 minut.

Vepřovou panenku podáváme nakrájenou na plátky s těstovinami tagliatelle, přelitými hříbkovou omáčkou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou a tagliatelle

    Celkový počet komentářů: 1

    • Daniela
      Daniela

      Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou a tagliatelle

      Recept je opravdu jednoduchý a můžu vřele doporučit. Neměla jsem bohužel houby, udělala jsem omáčku se zeleným pepřem a moc jsme si pochutnali. Doporučuji

      29.10.2018 10:39:56


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou a tagliatelle

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.