reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou a tagliatelle

Recept na šťavnatou vepřovou panenku, ke které se skvěle hodí těstoviny tagliatelle a hříbková omáčka.


  • 5,0

    5 4
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nejprve si na pánvi s trochou rozehřátého oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, orestujeme očištěné a nakrájené hříbky, zalijeme smetanou a necháme zredukovat, popřípadě zahustíme. Hříbkovou omáčku osolíme a opepříme.

Tagliatelle uvaříme na skus v osolené vodě. Uvařené těstoviny scedíme.

Vepřovou panenku očistíme, potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Na rozpálené pánvi opečeme každou stranu zhruba minutu. Dopečeme v pekáčku ve vyhřáté troubě na 175 °C zhruba 8 minut do zrůžovění, pokud chceme více propečenou panenku či máme větší kus, pečeme až 15 minut. Poté maso přemístíme zpět na odstavenou pánev, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout asi 10 minut.

Vepřovou panenku podáváme nakrájenou na plátky s těstovinami tagliatelle, přelitými hříbkovou omáčkou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou a tagliatelle

    Celkový počet komentářů: 1
    • Daniela
      Daniela

      Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou a tagliatelle

      Recept je opravdu jednoduchý a můžu vřele doporučit. Neměla jsem bohužel houby, udělala jsem omáčku se zeleným pepřem a moc jsme si pochutnali. Doporučuji

      29.10.2018 10:39:56

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou a tagliatelle

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.