Vepřová panenka na šalvěji

35 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 28770x
Vepřová panenská svíčková, plněná karotkou a slaninou, dušená na šalvěji.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Karotku očistíme a nakrájíme na podélné tenké plátky. Slaninu nakrájíme na tenké proužky.

Vepřovou panenskou svíčkovou očistíme, omyjeme a osušíme. Potom do ní podélným řezem vytvoříme kapsu, kterou uvnitř osolíme a opepříme. Panenku naplníme karotkou a slaninou, uzavřeme a ovážeme kuchyňskou nití.

Na větší pánvi rozpálíme olej a připravené maso na něm prudce opečeme ze všech stran. Podlijeme trochou vývaru, okořeníme šalvějí, pepřem a podle chuti osolíme. Zakryjeme poklicí a na mírném ohni podusíme asi 15 minut. Měkkou panenku vyjmeme, zbavíme nití a nakrájíme na šikmé plátky.

Plněnou vepřovou panenku podáváme s vařeným bramborem a dušenou zeleninou. Plátky masa přelijeme vydušenou šťávou.

Jarka-P autor receptu:

Vepřová panenka na šalvěji

Počet přidaných receptů: 1705

Ingredience

Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
19 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Vepřová panenka na šalvěji

Recept se nachází v 60 kuchařkách
Vepřové maso
Jarka-P
Vepřové maso 136 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2733 receptů
zjirousek
Maso - vepřová panenka 140 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vepřová panenka na šalvěji

Přidat příspěvek k receptu Vepřová panenka na šalvěji
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept