reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřová panenka na kari s houbami

Vyzkoušejte recept na vepřovou panenku, kterou podáváme s kari-smetanovou omáčkou s houbami. Pokrm je vhodný i pro slavnostní příležitosti.


  • 4,4

    13×

    4,3 13
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vepřovou panenku očistíme, osolíme a opepříme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Smetanu promícháme s hladkou moukou.

Na horkém oleji zprudka opečeme vepřovou panenku dozlatova, pak ji přendáme do pekáčku a zakrytou vložíme do trouby předehřáté na 180 °C asi na 15 - 20 minut.

Na výpeku necháme zesklovatět cibulku s česnekem, přidáme kari a za stálého míchání necháme koření zpěnit. Pak vmícháme houby, vše podlijeme malým množství vývaru a zvolna dusíme, dokud nebudou houby zcela měkké. Nakonec omáčku zjemníme smetanou smíchanou s hladkou moukou a vše ještě krátce povaříme do zhoustnutí. Podle chuti osolíme a opepříme.

Vepřovou panenku nakrájíme šikmo na plátky, rozdělíme na porce a přelijeme kari omáčkou s houbami. Vhodnou přílohou k vepřové panence na kari s houbami je rýže nebo špecle.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vepřová panenka na kari s houbami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.