reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřová panenka na hroznech a rozmarýnu

Vepřová panenka s tmavými hrozny dostane příjemnou sladkokyselou chuť. Recept můžeme doplnit bramborovou přílohou podle chuti.


  • 4,2

    15×

    4,2 15
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 561 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 542 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Postup přípravy

Důkladně omyté a osušené vepřové plátky nařízneme a svážeme dokola kuchyňskou nití. Na trošce olivového oleje vepřovou panenku orestujeme z obou stran do změknutí, podléváme vývarem. Podle chuti ji osolíme a opepříme.

Na stejné pánvi orestujeme na kolečka nakrájenou šalotku. Přidáme rozmarýn, kuličky hroznového vína, provaříme 2 minuty při vysoké teplotě a zaprášíme moukou. Hroznovou směs podlijeme hroznovou šťávou nebo vínem. Snížíme teplotu a vaříme asi 10 minut, dokud šťáva nezhoustne. Omáčku osolíme a opepříme. Vepřovou panenku vložíme do hroznové směsi a krátce společně provaříme.

Vepřovou panenku uložíme na talíř a podlijeme hroznovou šťávou s rozmarýnem. Můžeme podávat jako hlavní chod s naší oblíbenou přílohou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřová panenka na hroznech a rozmarýnu

    Celkový počet komentářů: 1

    • Eva Sedláčková
      Eva Sedláčková

      Místo olivového oleje máslo - když se včas podleje, nespálí se. Vznikne docela jiná chuť. Rozmarýnu dávám víc snítek.

      24.08.2012 21:43:43


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Vepřová panenka na hroznech a rozmarýnu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.