reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřová líčka na kořenové zelenině

Vepřová líčka připravená na víně a kořenové zelenině jsou opravdovou delikatesou. Vyzkoušejte výborný a osvědčený recept.


  • 3,8

    40×

    3,8 40
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 773 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 003 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 817 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 204 hodnocení

Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem

6. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 602 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Jak přežít horko: Zkuste melounovou limonádu!

5. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 673 hodnocení

Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu

5. 7. 2020

Postup přípravy

Vepřová líčka očistíme, odblaníme a osušíme. Kořenovou zeleninu (petržel, mrkev a celer) oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kostky. Očištěnou cibuli nakrájíme na jemno.

Líčka zprudka opečeme po obou stranách na rozpáleném sádle a vyndáme na talíř. Ve výpeku orestujeme cibuli do zesklovatění, přidáme kořenovou zeleninu a necháme zkaramelizovat, přilijeme červené víno a prudkým varem necháme odpařit. Přilijeme rajčatovou šťávu (nejlépe domácí) a horký hovězí vývar, přivedeme k varu, vložíme opečená líčka a dusíme pod pokličkou na středním plameni do změknutí. Podle potřeby podléváme malým množstvím horkého vývaru.

Líčka opět vyjmeme, šťávu rozmixujeme do hladké konzistence pomocí tyčového mixéru, líčka vložíme zpět a ještě krátce povaříme. Ochutnáme a podle potřeby dosolíme, ale opatrně, vývar bývá dost slaný.

Vepřová líčka na kořenové zelenině servírujeme s bramborovou kaší, líčka pokrájíme na plátky a položíme na omáčku. Jde o velmi chutné a šťavnaté jídlo, které je neskutečnou delikatesou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřová líčka na kořenové zelenině

    Celkový počet komentářů: 2

    • Richard Novák
      Richard Novák

      Komentář k receptu Vepřová líčka na kořenové zelenině

      HMMMMMŇAM

      29.10.2017 19:16:24


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Vepřová líčka na kořenové zelenině

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.