reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřová kýta v rychlém těstě

Zlepšená forma zelné rolády. Je vhodná k nedělnímu obědu nebo ke slavnostnímu obědu.


  • 2,9

    115×

    2,8 115
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 625 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 881 hodnocení

Luštěniny nás nabijí životní energií: Jak je snáz zařadit do jídelníčku?

23. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 628 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 709 hodnocení

Domácí výroba uzenin - připravte si tu nejlepší klobásu, jakou jste kdy jedli!

22. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Omáčky k dochucování salátů: Dodají jídlu šmrnc!

21. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 707 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

20. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 582 hodnocení

Čokoládový Sacher dort krok za krokem

19. 1. 2020

Postup přípravy

Nožem rozsekáme 250 gramů másla. Mouku prosejeme do mísy, lehce ji osolíme, přidáme máslo a těsto lehce propracujeme. Postupně do něj přiléváme vodu a těsto propracujeme. Po té je necháme v chladu odpočinout.



Maso omyjeme a pořádně osušíme. V pánvi rozpálíme olej a maso na něm propečeme ze všech stran dozlatova. Pak jej osolíme a necháme vychladnout. Maso potřeme vlastní šťávou. Kapustu lehce spaříme v osolené vodě, ale musí zůstat pružná. Ihned ji propláchneme studenou vodou a zabalíme do utěrky.



Šalotky očistíme a spolu s houbami a šunkou je nakrájíme na drobné kostičky. Na pávni po mase rozpustíme máslo a šalotku na něm podusíme. Přidáme houby a dusíme je bez podlévání. Hotovou směs necháme vychladit a smícháme jej se šunkou, smetanou, vejcem a ochutíme ji solí a pepřem.



Těsto vyválíme v tenčí plát. Rozložíme na něj slaninu a kapustu. Na kapustu rozložíme nádivku a položíme maso, které zabalíme do kapusty a těsta. Troubu předehřejeme na 220 °C. Plech vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem a roládu na něj položíme švem dolů.



Roládu při pečení občas propíchneme vidličkou. Po upečení ji necháme asi 15 minut vychladnout, aby maso došlo a teprve potom ji rozkrojíme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vepřová kýta v rychlém těstě

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.