reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda

podle chuti

podle potřeby



Postup přípravy

Maso omyjeme a nakrájíme na medajlonky nebo plátky, které osolíme a opepříme.

Marináda: Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Vložíme do kastrůlku, zalijeme bílým vínem a přidáme koření. Vaříme asi 10 minut a necháme vychladnout. Potom vložíme nakrájené maso a necháme 24 hodin marinovat.

Maso vyjmeme z marinády, osušíme a na oleji zvolna opečeme po obou stranách. Přilijeme marinádu a vývar. Necháme zvolna vařit asi 20 minut. Měkké maso vyjmeme, uchováme na teple a omáčku zjemníme smetanou. Krátce povaříme a podáváme.

Porce vepřového masa na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s opečenými brambory nebo hranolky. Zdobíme čerstvou zeleninou a bylinkami.



reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vepřová kýta s kořeněnou omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.