Maso provoněné majoránkou a s omáčkou nasládlé chuti po brusinkové zavařenině.
3 lžíce | brusinková zavařenina |
1 kelímek | smetana ke šlehání |
4 plátky | vepřová kýta |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
majoránka | |
podle potřeby | |
olivový olej | |
hotová jíška | |
vývar na podlití |
Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a dobře naklepeme na tenké plátky. Z obou stran potřeme solí. Majoránku promícháme se lžící oleje a směsí maso potřeme. Necháme odležet pár hodin, ale záleží, kolik máme času. Na pánvi rozehřejeme olej a vepřovou kýtu orestujeme po obou stranách. Když se maso zatáhne a je zlatavé, podlijeme trochou vývaru, přikryjeme pokličkou a podusíme za občasného obracení doměkka. Z výpeku maso vyjmeme a uchováme na teple. Vlijeme smetanu ke šlehání, přidáme brusinky a promícháme. Necháme provařit, vsypeme asi lžíci hotové jíšky a necháme 1 minutu provařit. Podle chuti dosolíme a dochutíme majoránkou. Do brusinkové omáčky vrátíme zpět maso a už jen krátce prohřejeme. Vepřovou kýtu s brusinkovou omáčkou podáváme s knedlíkem, bramborovými noky nebo jinou přílohou podle vlastní chuti.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než právě s nadcházejícím víkendem se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena