reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřová kýta s brambory

Plátky vepřové kýty zapečené společně s brambory a cibulí.


  • 4,3

    21×

    4,2 21
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda

na potření

podle potřeby



Postup přípravy

Vepřovou kýtu očistíme a nakrájíme na plátky, které ještě rozkrojíme napůl. Plátky kýty naklepeme, malinko osolíme a na krajích nařízneme. Naložíme do marinády z oleje, hořčice a sójové omáčky. Necháme marinovat asi 2 hodiny.

Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Scedíme a necháme vychladit. Podle chuti je můžeme oloupat nebo i se slupkou nakrájet na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka nebo proužky.

Rozehřejeme hlubší pánev s trochou oleje a naloženou kýtu zprudka osmahneme. Vyjmeme a na vypečený tuk vsypeme cibuli a osmahneme dozlatova i s kolečky brambor. Asi po 7 - 8 minutách vmícháme kostku lučiny se zakysanou smetanou a promícháme. Ochutíme bylinkovou solí a pepřem, odstavíme.

Malé mističky nebo velkou zapékací mísu vyložíme bramborovou směsí, na to poklademe plátky masa a zlehka je potřeme majonézou. Mírně podlijeme. Přikryjeme alobalem nebo pokličkou a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Vepřovou kýtu s brambory podáváme jako hlavní chod, ke kterému přidáme už jen čerstvou nakrájenou zeleninu nebo salát.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vepřová kýta s brambory

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.