reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřová kýta pod vejcem

Marinované vepřové plátky zapečené s vejcem. Recept jednoduchý a nenáročný.


  • 4,5

    41×

    4,5 41
  • 35 min

  • 12×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Plátky vepřové kýty naklepeme, na krajích ořežeme, osolíme, opepříme a po obou stranách potřeme hořčicí. Necháme marinovat nejlépe přes noc.

Plátky vepřového osmahneme zprudka na olivovém oleji, až jsou zlatavé.

Vepřovou kýtu dáme zapékací misky a na každý plátek rozklepneme vejce. Opatrně, aby žloutky zůstaly na mase. Posypeme trochou soli a majoránkou.

Vepřovou kýtu pod vejcem zapečeme v předehřáté troubě, až se vejce zatáhne.

Podáváme nejlépe s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřová kýta pod vejcem

    Celkový počet komentářů: 1

    • Petr Hruška
      Petr Hruška

      Opravdu vynikající!!! Díky za recept :) teď má přítelkyně zase o něco raději vepřové :)

      29.10.2012 17:45:25

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Vepřová kýta pod vejcem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.