Nejdříve si připravíme marinádu. Kokosové mléko promícháme se zázvorem, mletým koriandrem, krevetovou pastou, chilli pastou, sojovou omáčkou, limetkovou šťávou a třtinovým cukrem.
Plátky vepřové krkovice (á 200 g) zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do marinády. Maso necháme v marinádě odležet několik hodin, nejlépe však do druhého dne.
Plátky krkovice vyjmeme z marinády, osušíme a zprudka osmažíme z obou stran na rozpáleném oleji do růžova. Pak maso podlijeme zbylou marinádou a malým množstvím vývaru, zvolna dusíme doměkka. Mezitím si připravíme červené kapie, které zbavíme jadřinců a nakrájíme na menší kousky.
Měkké plátky masa vyjmeme a uchováme na teple. Do omáčky přidáme nakrájené kapie a krátce povaříme tak, aby byla paprika na skus, nikoliv rozvařená. Omáčku podle potřeby dochutíme a zahustíme máčeným kukuřičným škrobem.
Dušené plátky vepřové krkovičky rozdělíme na porce a přelijeme kokosovou omáčkou s kapiemi. Vepřová krkovička s kokosovou omáčkou a kapií skvěle chutná s jasmínovou rýží.