Vepřová krkovička na cibuli

1 h 30 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 27207x
Pečené vepřové maso z trouby je velmi jednoduchou záležitostí. Recept zvládne úplně každý.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařilo 5 lidí)


Postup přípravy receptu

Vepřovou krkovičku vcelku dáme vařit do osolené vody s pár stroužky oloupaného česneku (stačí 3 - 4). Vaříme do poloměkka.

Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na měsíčky nebo kolečka, zbytek česneku oloupeme a nakrájíme na plátky, pár jich i prolisujeme.

Uvařenou vepřovou krkovičku dáme do pekáčku i s trochou vývaru, přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Maso potřeme prolisovaným česnekem, posypeme grilovacím kořením a dáme péct do trouby, až je maso měkké a na pohled upečené. Pečeme zhruba 45 minut, ale záleží na typu trouby.

Vepřovou krkovičku na cibuli nakrájíme po upečení na plátky a podáváme s bramborem. Chutná ale i studená s chlebem a hořčicí.

Michy autor receptu:

Vepřová krkovička na cibuli

Počet přidaných receptů: 3473

Ingredience

na porce
4,6
skvělý recept
21 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vepřová krkovička na cibuli

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Vepřová krkovička na cibuli
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept