reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřová krkovice ve smetaně

Jídlo nenáročné na přípravu, přesto výtečné chuti. Vše pouze připravíme, naskládáme, zapečeme a je hotovo.


  • 3,9

    1 105×

    3,8 1105
  • 1 hod

  • 17×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 200°C a pekáč vymažeme máslem.

Brambory důkladně vydrhneme a i se slupkou nakrájíme na plátky. Ty skládáme na dno pekáče nebo zapékací misky. Plátky brambor osolíme, okmínujeme a pokryjeme plátky slaniny.

Krkovici podle potřeby očistíme, naporcujeme na plátky, omyjeme a osušíme. Maso naklepeme, osolíme, okmínujeme a rozložíme na brambory a slaninu.

Připravený pekáč přelijeme smetanou a dáme na 40 minut péct do předehřáté trouby. Po této době troubu otevřeme, maso pokryjeme předem strouhaným sýrem a na 10 minut ještě necháme zapéct.

Hotový pokrm ihned servírujeme, přičemž jej můžeme podávat přímo v zapékací misce.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřová krkovice ve smetaně

    Celkový počet komentářů: 13
    Nalezeno receptů: 13
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Vepřová krkovice ve smetaně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.