reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřová krkovice pečená po selsku

Recept pro milovníky české klasiky. Vepřová pomalu pečená krkovice s česnekem, cibulí a malou dávkou piva, kterou podáváme jako hlavní chod se zelím a knedlíkem.


  • 5,0

    5 9
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 525 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Jak na to: Výroba sušeného ovoce

20. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Videorecept na Slaný koláč s rajčaty a cibulí

19. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Co s přebytky zeleniny: Zkuste ji zmrazit a uchovat na zimu

19. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Hrníčkové recepty: Vyzkoušejte rychlé koláče bez vážení

18. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Recept na plněné papriky s rajskou omáčkou krok za krokem

18. 8. 2019

Postup přípravy

Maso očistíme. Stroužky česneku utřeme se solí a pepřem. Oloupanou cibuli nakrájíme na hrubší kolečka. Očištěný válec krkovice v celku ze všech stran pořeme utřeným česnekem a posypeme drceným kmínem.

Pekáč silně vytřeme sádlem a dno poklademe nakrájenou cibulí, na kterou položíme krkovici. Vše podlijeme pivem, zakryjeme a zvolna pečeme při 150 °C asi 2,5 až 3 hodiny doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme výpekem a podle potřeby podléváme teplou vodou.

Upečené maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk a zaprášíme hladkou moukou. Vše krátce osmahneme, zalijeme přiměřeným množstvím vody, rozmícháme a necháme zvolna povařit asi 15 - 20 minut. Následně šťávu scedíme a podle chuti přisolíme.

Mezitím si připravíme přílohu z kysaného zelí. Okapané zelí nakrájíme na menší kousky. Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno a necháme na sádle zesklovatět. Pak přidáme připravené zelí, sůl, kmín, bobkový list, cukr a vodu. Vše podlijeme vodou, zakryjeme a zvolna dusíme asi 20 minut. Zelí průběžně promícháváme, dokud se tekutina zcela neodpaří. Pak zelí zahustíme bramborou. Měkké zelí podlijeme vývarem, vmícháme nastrouhanou bramboru a asi 5 minut za stálého míchání povaříme.

Upečenou krkovici nakrájíme na plátky, rozdělíme na porce, přelijeme vypečenou šťávou, obložíme zelím a podáváme. Vhodnou přílohou jsou bramborové a houskové knedlíky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřová krkovice pečená po selsku

    Celkový počet komentářů: 2

    • Magdalena
      Magdalena

      Vepřová krkovice po selsku

      Starý recept a dobrý chybí v restauracích

      22.02.2019 16:48:36

    • Magdalena
      Magdalena

      Vepřová krkovice po selsku

      Toto je starý dávný recept jak se dříve vařilo, jen to chybí v restauracích jako i třeba ptáčky, vepřová na smetaně, segedinský guláš atd. osvědčené a dobré

      22.02.2019 16:45:46


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Vepřová krkovice pečená po selsku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.