reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřová kotleta v celozrnném listovém těstě

Pokud rádi experimentujete a zkoušíte nové věci, vyzkoušejte tento neobvyklý recept na pečené kotlety.


  • 1,5

    1,5 8
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, podle chuti osolíme a okořeníme. Pak použijeme tenderizér k rozrušení masových vláken.

Celozrnné listové těsto vyválíme na tenký plát a rozdělíme na 4 díly.

Na každý díl položíme připravenou kotletu, potřeme 2 lžícemi kečupu a jednou lžící majonézy. Navrch položíme plátek moravského masa. Listové těsto zabalíme do psaníčka a okraje založíme dospod. Důležité je těsto dobře utáhnout a přimáčknout.

Vepřové kotlety v listovém těstě dáme na plech vyložený pečícím papírem a troubu rozpálíme na 250 °C. Kotlety na tuto teplotu pečeme 10 minut, pak teplotu snížíme na 150 °C a dopékáme ještě přibližně hodinu.

Před podáváním posypeme upečenou kapsu strouhaným sýrem. Vepřové kotlety pečené v celozrnném listovém těstě podáváme například s kyselou okurkou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vepřová kotleta v celozrnném listovém těstě

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.