reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Vepřová kotleta se žampiony na smetaně

Vepřová kotleta se žampiony na smetaně

Amatérský, ale velmi dobrý oběd z vepřového masa, smetany a voňavých žampionů.


  • 4,5

    60×

    4,5 60
  • 35 min

  • 12×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na obalení

na ozdobu

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Postup přípravy

Očištěné žampiony nakrájíme na slabé plátky.

Umyté maso osušíme, naklepeme, osolíme, opepříme a lehce obalíme v hladké mouce. Maso opečeme na trošce olivového oleje (jen na rychlo) z obou stran, podlijeme bílým vínem a necháme vyprchat. Opečené maso odendáme na kuchyňskou utěrku a udržujeme v teple.

Ve stejné pánvi zpěníme máslo a přidáme žampiony. Žampiony dusíme do změknutí, vybereme je, osolíme a opepříme a taktéž je udržujeme v teple

Do základu poprášíme hladkou mouku, přidáme vývar a smetanu. Dobře promícháme, ať nejsou hrudky, a vaříme do krému. Dle naší potřeby můžeme přidat ještě trochu vývaru. Do smetanové omáčky vložíme opečené kotlety, uvařené žampiony a krátce společně prohřejeme. Dochutíme solí a pepřem podle naší chuti. Kotletu připravíme na talíř se žampiony a polijeme smetanou.

Vepřová kotleta se žampiony na smetaně se podává teplá, posypaná čerstvě nasekanou petrželkou a jako přílohu můžeme zvolit pečené brambory.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřová kotleta se žampiony na smetaně

    Celkový počet komentářů: 10
    • Petr
      Petr

      Komentář k receptu Vepřová kotleta se žampiony na smetaně

      Dík za recept, všem moc chutnalo, místo žampionů jsem dal mražené hříbky a přílohu opečený brambor. Dostal jsem pochvalu taky za minimum nádobí co jsem spotřeboval, obvykle toho kvantum a tentokrát jedna pávev a prkýnko :)

      31.05.2015 12:08:02

    • safiro
      safiro

      Bez bílého vína a bez vývaru

      Neměla jsem doma víno ani vývar, takže jsem je při vaření vynechala. Omáčku jsem trochu ochutila worchestrem. Jídlo bylo velmi dobré.

      25.08.2013 15:22:16

    • richard2009
      richard2009

      Nevim jak kdo,ale ja to miluju s domacim houskovym knedlikem a můj 4lety syn sní na posezení ctyri a vzdycky povída,ze je to namka.

      10.06.2013 11:29:01


    • Jitka
      Jitka

      Zase trochu něco jiného, chutné jídlo

      09.09.2012 14:51:24

    • hajibuni
      hajibuni

      Jídlo je opravdu moc dobré, hned napoprvé se mi podařilo. Právě jsem ho dovařila a teď už jen dumám, jaká příloha bude nejlepší. Dnes asi zkusím ty pečené brambory.
      Díky za nový recept do kuchařky :o)

      31.07.2012 15:46:42

      • Sussi
        Sussi

        Dobrý večer(hajibuni)jsem ráda,že se pokrm vydařil a že chutnalo,přeji Vám nadále příjemné Vaření s pozdravem Sussi

        31.07.2012 17:31:16

    • alou (tecka) op
      alou (tecka) op

      Vyzkoušela jsem recept s knedlem a musím říct, že to je moc dobré. Jelikož mi zatím chybějí kuchařské zkušenosti, řídila jsem se receptem, a příště uberu sůl. Jen teda nevím, celé jídlo jsem klohnila asi hodinu...

      29.07.2012 16:15:10

      • Sussi
        Sussi

        Dobrý večer alou
        Hodinka se mi zdá docela dost ,ale záleží i na velikosti kotlet .Možná jsem měla v receptu uvést kotlety naklepat.Sůl záleží na nás ,kolik solíme jak je uvedeno (podle chuti)Jak jsem již psala,s tím knedlem to je asi nej..Přeji Vám příjemné Vaření s pozdravem Sussi

        29.07.2012 21:33:44

    • Astheart
      Astheart

      Připomnělo mi to jídlo, které občas vařila moje maminka. Ona používala konzervované žampiony, co není jistě zdravější, ale nálev dal omáčce úžasnou chuť. Jedli jsme to s houskovým knedlíkem a měli boule až za ušima! :)))))

      25.07.2012 09:30:17

      • null
        null

        Zdravím,přiznávám se,že občas žampiony přidávám i já ze skla a s tím knedlíkem je to možná i lepší jak s bramborem,ale záleží co nám více chutí.Přeji příjemné vaření a pěkný den,s pozdravem Sussi

        25.07.2012 14:42:13


    Nalezeno receptů: 10

    Přidat příspěvek k receptu Vepřová kotleta se žampiony na smetaně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.