reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřová kotleta se šlehačkou a brambory

Kotlety se šlehačkou je jídlo takzvaně z jednoho pekáče. Aby byly kotlety krásně měkké, naložíme je den předem. Recept není náročný na přípravu, přitom je chuťově vynikající.


  • 3,9

    11×

    3,9 11
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Den předem si naložíme vepřové kotlety, které jsme naklepali a potřeli z obou stran hořčicí. Poté je zakápneme olejem a uložíme do lednice.

Druhý den si oloupeme brambory a nakrájíme je na kolečka. Doporučuji vybrat větší brambory nebo jich vzít více. Pekáč vymažeme máslem a dno poklademe kolečky brambor. Na brambory rozložíme naložené kotlety. Vše osolíme, opepříme a zalijeme prvním kelímkem smetany ke šlehání.

Kotlety se šlehačkou dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme je necelé 2 hodiny, během kterých je zhruba každých 30 minut průběžně poléváme druhou smetanou ke šlehání.

Vepřovou kotletu se šlehačkou a brambory podáváme jako kompletní hlavní chod, ke kterému není třeba další příloha.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vepřová kotleta se šlehačkou a brambory

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.