reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Vepřová kotleta s hříbkovým krémem

Vepřová kotleta s hříbkovým krémem

Recept na pečené vepřové kotlety se smetanovým hříbkovým krémem.


  • 4,0

    24×

    4 24
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vepřové kotlety očistíme, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nasekáme nahrubo. Hříbky očistíme a nakrájíme na kousky.

Kotlety zprudka opečeme na oleji z obou stran dozlatova a poté je přendáme do pekáčku. Na výpeku osmažíme cibuli do zrůžovění a přidáme k masu. Kotlety obložíme nakrájenými houbami, ochutíme solí, pepřem, bobkovým listem a drceným kmínem a za občasného podlévání vývarem a výpekem pečeme zakryté při střední teplotě v troubě doměkka.

Pak kotlety vyjmeme, bobkový list odstraníme a pekáček přendáme na plotýnku. Houby s výpekem podlijeme smetanou a za stálého míchání krátce povaříme. Nakonec vše rozmixujeme do hladké konzistence a hříbkový krém podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Vepřové kotlety s hříbkovým krémem rozdělíme na porce a ihned podáváme. Vhodnou přílohou je dušená rýže nebo noky.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte první komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Přidat příspěvek k receptu Vepřová kotleta s hříbkovým krémem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.