reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřová kotleta s dýňovou omáčkou v pomalém hrnci

Výborný podzimní recept pro pomalý hrnec.


  • 0

    0 0

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vepřovou kotletu nakrájíme na plátky a orestujeme na rozpáleném sádle cca 2 minuty z každé strany. Pokud můžeme, restujeme přímo v pomalém hrnci. Pokud ne, restujeme na pánvi. Maso dáme na talířek a do výpeku dáme orestovat nadrobno nakrájenou cibuli na cca 5 minut.

Pak cibuli i s výpekem přendáme do pomalého hrnce. Přidáme maso, na kostičky či kolečka nakrájenou mrkev a dýni, kterou jsme si nakrájeli na větší kostky. Přidáme tymián, sůl a cca 1 dl vody. Vaříme na funkci "high" 4 hodiny.

Poté přendáme vepřové maso na talíř a uchováme v teple. Vše ostatní dáme do mixéru a rozmixujeme. Vznikne nám tak hladká dýňová kaše, kterou přendáme do normálního hrnce a dáme na sporák. Za stálého míchání přilijeme smetanu, případně i sůl, pokud je omáčka málo slaná. Dýňovou omáčku podle chuti opepříme a necháme krátce povařit.

Vepřové plátky rozdělíme na talíře, přelijeme dýňovou omáčkou a zvolíme libovolnou přílohu. Vepřová kotleta s dýňovou omáčkou v pomalém hrnci nejlépe chutná s gnocchi.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vepřová kotleta s dýňovou omáčkou v pomalém hrnci

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.