reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřová kotleta dušená na houbách

Recept na dušené vepřové kotlety s čerstvými houbami. Pokrm podáváme jako hlavní chod s rýží.


  • 5,0

    5 1
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Kotlety zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran obalíme v hladké mouce. Očištěné čerstvé houby (nejlépe panské hřiby) nakrájíme na větší kousky. Cibuli a česnek oloupeme nasekáme nahrubo. Lžíci změklého másla utřeme se solí a lžící hladké mouky.

Na sádle zprudka opečeme kotlety z obou stran dorůžova. Pak maso vyjmeme a na výpeku necháme zesklovatět cibuli a česnek. Přidáme nakrájené houby, které ochutíme solí, pepřem a drceným kmínem a krátce osmahneme. Pak vrátíme kotlety, vše podlijeme malým množstvím vody a zvolna dusíme doměkka. Maso s houbami podle potřeby podléváme vodou a nakonec omáčku zahustíme máslem s moukou. Vše krátce asi 2 - 3 minuty povaříme a můžeme servírovat.

Vepřové kotlety rozdělíme na porce, obložíme houbami s omáčkou a podáváme s dušenou rýží nebo těstovinami.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vepřová kotleta dušená na houbách

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.