reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Vepřová játra s pikantním přelivem

Vepřová játra s pikantním přelivem

Vyzkoušejte recept na vepřová játra marinovaná v česnekovém jogurtu, která podáváme s ostrou směsí rajčat, oliv a chilli papriček.


  • 3,5

    52×

    3,5 52
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

25. 10. 2020

Postup přípravy

Vepřová játra zbavíme blanek, omyjeme, osušíme, nakrájíme na silnější plátky a zlehka naklepeme. Jogurt ochutíme solí, pepřem a 4 stroužky prolisovaného česneku. Do jogurtové směsi naložíme játra a necháme je asi 3 hodiny odležet.

Okapané olivy a rajčata usekáme nahrubo a očištěné chilli papričky nakrájíme na drobné kousíčky. Omytou pažitku jemně usekáme a pak všechny suroviny promícháme s olivovým olejem. Směs ochutíme solí, pepřem a necháme rozležet.

Játra osušíme od jogurtu, opepříme a opečeme na oleji z každé strany po 3 - 5 minutách. Pak játra osolíme, přendáme do pekáčku a v předehřáté troubě na 100 °C necháme zakryté asi 5 - 10 minut "dojít". Na výpeku prohřejeme pikantní směs rajčat s olivami a papričkami.

Upečená játra rozdělíme na porce, přelijeme teplou ostrou směsí a podáváme s opečeným bramborem a čerstvou zeleninou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vepřová játra s pikantním přelivem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.