reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřová játra na cibulce

Velmi snadný recept na játra připravená na cibuli.


  • 2,9

    168×

    2,9 168
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 775 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 005 hodnocení

Dokonalý hovězí biftek: Jak na to, aby byl opravdu šťavnatý?

11. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 730 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 674 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vepřová játra nakrájíme na nudličky.

Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli do hněda. Potom na cibuli orestujeme nakrájená vepřová játra. Přidáme sůl, pepř, kmín, podlijeme vodou a necháme mírně dusit 20 - 30 minut. Měkká játra vyjmeme, přilijeme trochu vody a zahustíme hladkou moukou. Necháme povařit a šťávu scedíme. Do scezené šťávy vložíme měkká játra.

Vepřová játra na cibulce podáváme s dušenou rýži uvařenou podle návodu na obalu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřová játra na cibulce

    Celkový počet komentářů: 24
    • randy.007
      randy.007

      kdo tě učil vařit?to nevíš že když dáš cibuli na syrovou játru tak už nezměkne?

      05.01.2020 15:09:31

    • Tonda
      Tonda

      Komentář k receptu Vepřová játra na cibulce

      Recepty používám jako inspiraci, když mne honí mlsná. Diskuzi si občas také přečtu, bývá to sranda. N.př. dotaz na sádlo, chybějící v postupu je snad recese. Nejspíš se s ním namažou játra na krajíc chleba. Jiné věci jsou poučné, n.př. solit předem nebo ne. Moje zkušenost: Klidně solit po zatažení jater na cibulce. Naplno dochutit až závěrečnou omáčku. Dusit co nejkratší dobu 10-15 minut. Stačí otestovat vyjmutím největšího kousku jater, jestli jsou hotová. Tento recept patří k základům vaření a je možné ho doplňovat. Já n.př. rád přidám hrst podušených hub, místo vody podleju vývarem a nestydím se zahustit zásmažkou. Tož tak,bavte se jako já a dobrou chuť !

      17.09.2019 18:53:08

      • stavros666
        stavros666

        Re: Komentář k receptu Vepřová játra na cibulce

        Baže máte pravdu,souhlasím s Vaším postupem vaření,každý máme jiné chutě a ještě**žádným ingrediencím se meze nekladou**.Přeji Vám i ostatním dodré chuti....///

        25.02.2020 13:38:32


    • anonymka
      anonymka

      Komentář k receptu Vepřová játra na cibulce

      v surovinách je napsané sádlo,ale v postupu o něm není ani slovo......

      06.08.2015 10:55:21

    • Jana
      Jana

      Chyby příspěvku

      Ten, kdo bude dělat tento recept, tak snad si nejdříve přečte můj příspěvěk. Játra se nikdy NESMI na zacatku solit jinak ZTVRDNOU! Solte vždy až na konci vaření např onu dodělávanou šťávu. Nedolévejte vůběc vodu, játra v průběhu vaření vypustí spousty vody! A určitě 20 minut dusit je málo..je to vepřová játra a ne drůběží. Doporučuji tak minimálně 50min. Tento recept není vůbec dobře napsán. Potom se nedívím, že lidem játra nechutnají, když jsou hned posolené a ztvrdnou, spousty vody a nedovařené(recept, který je tady nabízen)!!!

      15.02.2014 22:14:22

      • Hluchota
        Hluchota

        Re: Chyby příspěvku

        Ve všem s Vámi souhlasím,je dobré místo vody přidat asi deci piva.

        16.02.2014 09:18:32

      • Max
        Max

        Re: Chyby příspěvku

        Opravdu, solit a pepřit můžete i před, důležitá je rychlá příprava. Kdo chce publikovat recepty s játry, měl by vědět, že toto dogma neplatí. Jak bylo uvedeno už výše, zkuste to, než začnete psát vykřičníky a velká písmena ;-)

        08.02.2016 22:44:31

      • mmmm
        mmmm

        Re: Chyby příspěvku

        50 minut??? To jste se zblaznil??? To varite zulove kostky? Vzdyt to bude jak beton... 10 minut staci, cim dyl se vari, tim jsou tvrdsi. Se soli to nema nic spolecneho....

        25.05.2016 16:06:04

      • Martin
        Martin

        Re: Chyby příspěvku

        Váš příspěvek jsem si přečetl a mohl jsem se po...t smíchy,ale na druhou stranu máte můj obdiv,někdo kdo tomu vůbec nerozumí napíše příspěvek který zní věrohodně.Každý průměrný kuchař ví že játra se solit smí hned od začátku a to že játra ztvrdnou je tím že se dělají dlouho a ne tím že se osolí.Játrům stačí 10minut úpravy,ale vám to říkat nemusím,jak je vidět jste odborník.

        07.11.2017 05:47:53

      • Dušek
        Dušek

        Re: Chyby příspěvku

        Každá i začínající kuchařka ví,že čím déle se játra vaří tím více tvrdnou.A po 50ti min.je můžete tak přidávat do základů při stavbě domu. Tak si ty rady nechte chytrolíne.

        06.04.2019 09:54:45


    Nalezeno receptů: 24
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Vepřová játra na cibulce

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.