Vepřová játra na cibulce s omáčkou

45 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 24774x
Často se stává, že nesprávný postup přípravy dokáže jídlo prakticky zkazit, přestože používáme dobré ingredience. U jater to platí dvojnásob. A jelikož Petřík Vepřík onemocněl, zlobí jej hřbet a levé zadní kopýtko, přináší vám svůj osvědčený recept.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařilo 10 lidí)


Postup přípravy receptu

Nejprve si připravíme suroviny. Cibuli i česnek oloupeme a nadrobno pokrájíme. Játra očistíme, zbavíme případných blanek a nakrájíme na kostky.

Rozpálíme plotnu, do hrnce se silnější stěnou dáme rozpustit sádlo, přidáme cibuli s česnekem a osmahneme je mírně dozlatova. Poté přidáme nakrájená játra a zprudka je osmahneme ze všech stran. Následně hrnec odstavíme z plotny, přidáme vrchovatou lžičku sladké mleté papriky, špetku mleté papriky pálivé a podle chuti pepř. Vše pečlivě promícháme, aby se nám přidané koření rozpustilo v tuku. Můžeme na malou chvíli vrátit na plotnu, papriku však neradno smažit více než pár desítek vteřin.

Přidáme několik deci vroucí vody, právě tolik, aby byla játra ponořená, vmícháme lžičku majoránky. Nyní necháme játra krátce podusit, přibližně 8 minut. Mezitím si v hrníčku rozmícháme v trošce vody cca 2 lžíce hladké mouky. Že nadešel čas ji přidat, poznáme tak, že z omáčky vyndáme větší kousek jater a rozkrojíme jej - na řezu již není téměř vůbec krvavý, přestože je měkký. Nyní za stálého míchání vlijeme obsah hrníčku a směs asi 5 minut provaříme.

Vepřová játra na cibulce s omáčkou na závěr po odstavení z plotny podle chuti osolíme a můžeme podávat. Takto připravená játra zůstávají měkká a chutná. Jako příloha se hodí rýže, rovněž lze podávat se šťouchaným bramborem či knedlíky.

autor receptu:

Vepřová játra na cibulce s omáčkou

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

na porce
4,6
skvělý recept
34 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vepřová játra na cibulce s omáčkou

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Vepřová játra na cibulce s omáčkou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Obrana před nachlazením? Rybí tuk s omega-3

    Obrana před nachlazením? Rybí tuk s omega-3

    Náchylnější k nachlazení se váš organismus stává ve chvíli, kdy máte oslabenou imunitu.Tomu však můžete předcházet tím, že budete dbát na zdravou stravu. Jezte pravidelně tučné mořské ryby, které obsahují omega-3 mastné kyseliny. Tyto zdravé tuky totiž napomáhají imunitnímu systému a zároveň přispívají ke zdraví mozku, srdce a očí.

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.




přidat nový recept