reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřová játra na cibulce s omáčkou

Často se stává, že nesprávný postup přípravy dokáže jídlo prakticky zkazit, přestože používáme dobré ingredience. U jater to platí dvojnásob. A jelikož Petřík Vepřík onemocněl, zlobí jej hřbet a levé zadní kopýtko, přináší vám svůj osvědčený recept.


  • 4,5

    94×

    4,4 94
  • 45 min

  • 15×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 596 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 854 hodnocení

Recept na vánoční kokosky krok za krokem

7. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 693 hodnocení

Adventní čas, svátky a tradice 2.díl

7. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Videorecept na hříšně dobré Bounty tyčinky - nepečené vánoční cukroví jen ze 3 surovin

6. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 574 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

6. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 564 hodnocení

Recept na jemný vaječný likér krok za krokem

5. 12. 2019

Postup přípravy

Nejprve si připravíme suroviny. Cibuli i česnek oloupeme a nadrobno pokrájíme. Játra očistíme, zbavíme případných blanek a nakrájíme na kostky.

Rozpálíme plotnu, do hrnce se silnější stěnou dáme rozpustit sádlo, přidáme cibuli s česnekem a osmahneme je mírně dozlatova. Poté přidáme nakrájená játra a zprudka je osmahneme ze všech stran. Následně hrnec odstavíme z plotny, přidáme vrchovatou lžičku sladké mleté papriky, špetku mleté papriky pálivé a podle chuti pepř. Vše pečlivě promícháme, aby se nám přidané koření rozpustilo v tuku. Můžeme na malou chvíli vrátit na plotnu, papriku však neradno smažit více než pár desítek vteřin.

Přidáme několik deci vroucí vody, právě tolik, aby byla játra ponořená, vmícháme lžičku majoránky. Nyní necháme játra krátce podusit, přibližně 8 minut. Mezitím si v hrníčku rozmícháme v trošce vody cca 2 lžíce hladké mouky. Že nadešel čas ji přidat, poznáme tak, že z omáčky vyndáme větší kousek jater a rozkrojíme jej - na řezu již není téměř vůbec krvavý, přestože je měkký. Nyní za stálého míchání vlijeme obsah hrníčku a směs asi 5 minut provaříme.

Vepřová játra na cibulce s omáčkou na závěr po odstavení z plotny podle chuti osolíme a můžeme podávat. Takto připravená játra zůstávají měkká a chutná. Jako příloha se hodí rýže, rovněž lze podávat se šťouchaným bramborem či knedlíky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřová játra na cibulce s omáčkou

    Celkový počet komentářů: 6
    • Barča
      Barča

      Komentář k receptu Vepřová játra na cibulce s omáčkou

      luxusní ,, vařila jsem dnes a fakt jsme si pošmákly,, rychlé ,,, báječné,,, dekujeme za recept :)

      04.10.2019 09:50:59

    • Tomy Chroby
      Tomy Chroby

      Komentář k receptu Vepřová játra na cibulce s omáčkou

      Dnes uvařeno a plná spokojenost s knedlíkem.

      31.10.2018 13:48:18

    • Katarína
      Katarína

      Komentář k receptu Vepřová játra na cibulce s omáčkou

      Musím říct, že já ani moje děti vepřová játra fakt nejíme..ale po odzkoušení tohohle receptu si je děláme pravidelně ale jenom takhle. Za mne fakt super recept moc dekujeme.

      19.04.2018 13:28:40


    • Petřík Vepřík
      Petřík Vepřík

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      14.10.2015 10:25:10


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Vepřová játra na cibulce s omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.