reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřová játra na cibulce s omáčkou

Často se stává, že nesprávný postup přípravy dokáže jídlo prakticky zkazit, přestože používáme dobré ingredience. U jater to platí dvojnásob. A jelikož Petřík Vepřík onemocněl, zlobí jej hřbet a levé zadní kopýtko, přináší vám svůj osvědčený recept.


  • 4,5

    89×

    4,5 89
  • 45 min

  • 15×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 557 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 168 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Postup přípravy

Nejprve si připravíme suroviny. Cibuli i česnek oloupeme a nadrobno pokrájíme. Játra očistíme, zbavíme případných blanek a nakrájíme na kostky.

Rozpálíme plotnu, do hrnce se silnější stěnou dáme rozpustit sádlo, přidáme cibuli s česnekem a osmahneme je mírně dozlatova. Poté přidáme nakrájená játra a zprudka je osmahneme ze všech stran. Následně hrnec odstavíme z plotny, přidáme vrchovatou lžičku sladké mleté papriky, špetku mleté papriky pálivé a podle chuti pepř. Vše pečlivě promícháme, aby se nám přidané koření rozpustilo v tuku. Můžeme na malou chvíli vrátit na plotnu, papriku však neradno smažit více než pár desítek vteřin.

Přidáme několik deci vroucí vody, právě tolik, aby byla játra ponořená, vmícháme lžičku majoránky. Nyní necháme játra krátce podusit, přibližně 8 minut. Mezitím si v hrníčku rozmícháme v trošce vody cca 2 lžíce hladké mouky. Že nadešel čas ji přidat, poznáme tak, že z omáčky vyndáme větší kousek jater a rozkrojíme jej - na řezu již není téměř vůbec krvavý, přestože je měkký. Nyní za stálého míchání vlijeme obsah hrníčku a směs asi 5 minut provaříme.

Vepřová játra na cibulce s omáčkou na závěr po odstavení z plotny podle chuti osolíme a můžeme podávat. Takto připravená játra zůstávají měkká a chutná. Jako příloha se hodí rýže, rovněž lze podávat se šťouchaným bramborem či knedlíky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřová játra na cibulce s omáčkou

    Celkový počet komentářů: 6
    • Barča
      Barča

      Komentář k receptu Vepřová játra na cibulce s omáčkou

      luxusní ,, vařila jsem dnes a fakt jsme si pošmákly,, rychlé ,,, báječné,,, dekujeme za recept :)

      04.10.2019 09:50:59

    • Tomy Chroby
      Tomy Chroby

      Komentář k receptu Vepřová játra na cibulce s omáčkou

      Dnes uvařeno a plná spokojenost s knedlíkem.

      31.10.2018 13:48:18

    • Katarína
      Katarína

      Komentář k receptu Vepřová játra na cibulce s omáčkou

      Musím říct, že já ani moje děti vepřová játra fakt nejíme..ale po odzkoušení tohohle receptu si je děláme pravidelně ale jenom takhle. Za mne fakt super recept moc dekujeme.

      19.04.2018 13:28:40


    • Petřík Vepřík
      Petřík Vepřík

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      14.10.2015 10:25:10


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Vepřová játra na cibulce s omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.