reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Vepřová játra na cibulce s omáčkou

Často se stává, že nesprávný postup přípravy dokáže jídlo prakticky zkazit, přestože používáme dobré ingredience. U jater to platí dvojnásob. A jelikož Petřík Vepřík onemocněl, zlobí jej hřbet a levé zadní kopýtko, přináší vám svůj osvědčený recept.


  • 4,5

    138×

    4,5 138
  • 45 min

  • 15×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 824 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Jak na kynuté těsto?

31. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 765 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Recept na zelňačku s klobásou krok za krokem

31. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Palačinkový dort krok za krokem

31. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 804 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

30. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 298 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 705 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Postup přípravy

Nejprve si připravíme suroviny. Cibuli i česnek oloupeme a nadrobno pokrájíme. Játra očistíme, zbavíme případných blanek a nakrájíme na kostky.

Rozpálíme plotnu, do hrnce se silnější stěnou dáme rozpustit sádlo, přidáme cibuli s česnekem a osmahneme je mírně dozlatova. Poté přidáme nakrájená játra a zprudka je osmahneme ze všech stran. Následně hrnec odstavíme z plotny, přidáme vrchovatou lžičku sladké mleté papriky, špetku mleté papriky pálivé a podle chuti pepř. Vše pečlivě promícháme, aby se nám přidané koření rozpustilo v tuku. Můžeme na malou chvíli vrátit na plotnu, papriku však neradno smažit více než pár desítek vteřin.

Přidáme několik deci vroucí vody, právě tolik, aby byla játra ponořená, vmícháme lžičku majoránky. Nyní necháme játra krátce podusit, přibližně 8 minut. Mezitím si v hrníčku rozmícháme v trošce vody cca 2 lžíce hladké mouky. Že nadešel čas ji přidat, poznáme tak, že z omáčky vyndáme větší kousek jater a rozkrojíme jej - na řezu již není téměř vůbec krvavý, přestože je měkký. Nyní za stálého míchání vlijeme obsah hrníčku a směs asi 5 minut provaříme.

Vepřová játra na cibulce s omáčkou na závěr po odstavení z plotny podle chuti osolíme a můžeme podávat. Takto připravená játra zůstávají měkká a chutná. Jako příloha se hodí rýže, rovněž lze podávat se šťouchaným bramborem či knedlíky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřová játra na cibulce s omáčkou

    Celkový počet komentářů: 12

    Nalezeno receptů: 12
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Vepřová játra na cibulce s omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.