reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřová játra na čerstvé zelenině

Opečená vepřová játra na zeleninovém salátu se smetanovou zálivkou.


  • 4,7

    13×

    4,6 13
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Nejdříve si očistíme zeleninu a připravíme obě zálivky. Omytou okurku podélně rozřízneme a jádřince vyškrábneme do misky. Pak půlky okurek nakrájíme na půlměsíčky. Papriku očistíme, zbavíme jadérek a nakrájíme na proužky. Omytá rajčata rozkrojíme na čtvrtky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme. Rukolu a petrželku jemně usekáme.

Příprava smetanové zálivky: Do misky s okurkovou šťávou a jadérky vmícháme zakysanou smetanu, polovinu prolisovaného česneku, usekané bylinky a zálivku ochutíme solí, pepřem a mletým římským kmínem. Smetanovou zálivku necháme v chladu rozležet.

Očištěné a nakrájené okurky, papriky, rajčata promícháme v míse s cibulí a přelijeme zálivkou z oleje, citronové šťávy a druhé poloviny česneku. Zeleninu podle chuti osolíme a opepříme.

Játra očistíme, nakrájíme na hranolky, ochutíme pepřem, mletým římským kmínem a obalíme v hladké mouce. Maso zvolna propečeme na oleji doměkka a osolíme.

Na talíře rozdělíme ochucenou zeleninovou směs, kterou pokapeme smetanovou zálivkou, poklademe teplými opečenými játry a podáváme s pečivem. Vepřová játra na čerstvé zelenině servírujeme ihned po přípravě.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vepřová játra na čerstvé zelenině

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.