reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Vepřová játra dušená na tymiánu

Recept na špikovaná dušená játra s tymiánovou omáčkou, která nejlépe chutnají se špekovými knedlíky.


  • 4,8

    16×

    4,7 16
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 824 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Jak na kynuté těsto?

31. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 765 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Recept na zelňačku s klobásou krok za krokem

31. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Palačinkový dort krok za krokem

31. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 804 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

30. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 298 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 705 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na hranolky. Játra odblaníme, omyjeme, osušíme, prošpikujeme slaninou a ze všech stran opepříme. Cibuli oloupeme a jemně usekáme. Mrkev a petržel očistíme a nastrouháme nahrubo. Stonky řapíkatého celeru oloupeme a nakrájíme na menší kousky.

Na rozpáleném oleji s máslem játra zprudka opečeme, pak je vyjmeme a na výpeku zvolna asi 5 - 10 minut restujeme cibuli s ostatní zeleninou. K orestované zelenině vložíme opečená játra, vše podlijeme vývarem, přidáme nové koření, celý pepř, bobkový list a tymián. Zakryté zvolna dusíme asi 60 minut doměkka.

Měkké maso vyjmeme a vcelku uchováme na teple. Pak z vývaru odstraníme celé kusy koření a omáčku rozmixujeme dohladka. Podle chuti osolíme, opepříme a podle potřeby zahustíme instantní jíškou.

Dušená játra nakrájíme na plátky, rozdělíme na porce a přelijeme tymiánovou omáčkou. Podáváme se špekovými knedlíky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vepřová játra dušená na tymiánu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.