reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřová játra dušená na tymiánu

Recept na špikovaná dušená játra s tymiánovou omáčkou, která nejlépe chutnají se špekovými knedlíky.


  • 4,8

    16×

    4,7 16
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 649 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Luštěninové saláty: Jak na zdravý oběd, který opravdu chutná

17. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 649 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 725 hodnocení

Recept na kuřecí nudličky v kokosové omáčce krok za krokem

16. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 130 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 184 hodnocení

Videorecept: Vyzkoušejte masopustní smažené koblihy ze sladkých brambor

15. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 717 hodnocení

Zamilovaná valentýnská psaníčka krok za krokem

14. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 600 hodnocení

Luštěninové fusilli se špenátem a parmazánem krok za krokem

13. 2. 2020

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na hranolky. Játra odblaníme, omyjeme, osušíme, prošpikujeme slaninou a ze všech stran opepříme. Cibuli oloupeme a jemně usekáme. Mrkev a petržel očistíme a nastrouháme nahrubo. Stonky řapíkatého celeru oloupeme a nakrájíme na menší kousky.

Na rozpáleném oleji s máslem játra zprudka opečeme, pak je vyjmeme a na výpeku zvolna asi 5 - 10 minut restujeme cibuli s ostatní zeleninou. K orestované zelenině vložíme opečená játra, vše podlijeme vývarem, přidáme nové koření, celý pepř, bobkový list a tymián. Zakryté zvolna dusíme asi 60 minut doměkka.

Měkké maso vyjmeme a vcelku uchováme na teple. Pak z vývaru odstraníme celé kusy koření a omáčku rozmixujeme dohladka. Podle chuti osolíme, opepříme a podle potřeby zahustíme instantní jíškou.

Dušená játra nakrájíme na plátky, rozdělíme na porce a přelijeme tymiánovou omáčkou. Podáváme se špekovými knedlíky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vepřová játra dušená na tymiánu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.