reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřová játra dušená na tymiánu

Recept na špikovaná dušená játra s tymiánovou omáčkou, která nejlépe chutnají se špekovými knedlíky.


  • 4,8

    16×

    4,7 16
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na hranolky. Játra odblaníme, omyjeme, osušíme, prošpikujeme slaninou a ze všech stran opepříme. Cibuli oloupeme a jemně usekáme. Mrkev a petržel očistíme a nastrouháme nahrubo. Stonky řapíkatého celeru oloupeme a nakrájíme na menší kousky.

Na rozpáleném oleji s máslem játra zprudka opečeme, pak je vyjmeme a na výpeku zvolna asi 5 - 10 minut restujeme cibuli s ostatní zeleninou. K orestované zelenině vložíme opečená játra, vše podlijeme vývarem, přidáme nové koření, celý pepř, bobkový list a tymián. Zakryté zvolna dusíme asi 60 minut doměkka.

Měkké maso vyjmeme a vcelku uchováme na teple. Pak z vývaru odstraníme celé kusy koření a omáčku rozmixujeme dohladka. Podle chuti osolíme, opepříme a podle potřeby zahustíme instantní jíškou.

Dušená játra nakrájíme na plátky, rozdělíme na porce a přelijeme tymiánovou omáčkou. Podáváme se špekovými knedlíky.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vepřová játra dušená na tymiánu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.