reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřová játra dušená na slanině

Recept na klasickou přípravu vepřových jater.


  • 4,5

    43×

    4,5 43
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 751 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 988 hodnocení

Recept na ciabattu s olivami a sušenými rajčaty krok za krokem

6. 6. 2020

Bábovka

4,7 1 712 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 801 hodnocení

Videorecept na zdravý oběd: Ledový salát s novými bramborami a kuřecím masem

5. 6. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Jarní recepty našich čtenářů: Který zkusíte vy?

4. 6. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 768 hodnocení

Sezóna jahod je v plném proudu: Připravili jsme pro vás 10 rychlých receptů

3. 6. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 663 hodnocení

Recept na palačinky se smetanovo-jahodovou náplní krok za krokem

2. 6. 2020

Postup přípravy

Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostky.

Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a spolu osmahneme. Přidáme nakrájená játra, ze všech stran je osmahneme, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka. Když jsou játra měkká, omáčku zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě. Krátce provaříme, dochutíme solí a pepřem.

Vepřová játra dušená na slanině podáváme s rýží nebo brambory.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřová játra dušená na slanině

    Celkový počet komentářů: 7
    • Kelišová
      Kelišová

      dušená játra

      Do jater přidávám kmín .Měkka játra buď vyndám na talíř, stavu vyřídím na tuk ,přidám mouku,lehce opražím a podliju teplou vodou a metlou rozmicham na omáčku. Povaříme 20 min, vložím zpět játra,jen je zahřejí a podávám s rýží.
      Pokud se mě nechce játra vytahovat, vyřídím o5 na tuk, zásypu moukou ,otestují (mouka se lehce přichytává) podlému vodou a pokračují jako v předchozím popisu .nakonec sůl,...dochutim

      05.08.2018 16:13:56

    • Tereza
      Tereza

      Komentář k receptu Vepřová játra dušená na slanině

      Nevite jak dlouho se asi delaji hovezi jatra?

      15.06.2016 08:18:05

    • Zdena
      Zdena

      vepřová játra dušená

      Přidat lze různé bylinky - nejen zmíněný tymián, ale dle chuti třeba šalvěj, ropzmarýn atd.
      Zdena

      12.03.2015 20:03:04


    • stavros666
      stavros666

      Jatýrka vepřová

      Velice jednoduché,ale také chutné.Občas si je také udělám a když se na jazyku rozpadají....jsem chuťově v "sedmém nebi"....///

      05.06.2014 12:17:16

    • Elisa
      Elisa

      Komentář k receptu Vepřová játra dušená na slanině

      Přidejte k játrům snítku tymiánu, dneska se zrovna na tato jatýrka chystám.

      14.02.2014 08:37:43

      • Zdena
        Zdena

        Re: Komentář k receptu Vepřová játra dušená na slanině

        Tymián určitě lze - právě tak ale i šalvěj, rozmarýn....
        Zdena.

        12.03.2015 20:01:58

    • Moje kuchařka
      Moje kuchařka

      Dost dobrý a přitom tak jednoduchý

      22.02.2012 11:49:19


    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Vepřová játra dušená na slanině

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.