reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřová debrecínská roláda

Vepřová roláda plněná mletým masem a debrecínským párkem. Výborně chutná s dušeným špenátem a bramborem, ale i jako studená chuťovka.


  • 4,4

    32×

    4,3 32
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 582 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Videorecept: Marokánky podle Anny

20. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Recept na plněné pečené brambory krok za krokem

19. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 687 hodnocení

Jak správně připravit těsto na páje?

18. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Postup přípravy

Vepřový bůček omyjeme, vykostíme, podélně nakrojíme tak, aby vznikl celistvý plát masa. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na větší kusy. Sloupnuté stroužky česneku prolisujeme a jemně utřeme se solí a pepřem. Mleté maso ochutíme solí paprikou a pepřem.

Vykostěný plát masa rozklepeme, potřeme česnekem a poklademe ochuceným mletým masem. Do středu vložíme nohy párku, maso stočíme v roládu, kterou důkladně uzavřeme pomocí potravinového provázku.

Dno pekáčku poklademe cibulí, přidáme kosti z bůčku, vložíme osolenou a opepřenou roládu a vše podlijeme malým množstvím vývaru. Pekáč zakryjeme poklicí, vložíme do trouby předtopené na 170 °C a pečeme přibližně 30 minut. Záleží na velikosti masa. Po této době sejmeme pokličku a maso dopékáme dalších 15 - 20 minut, dokud nezrůžoví.

Hotové maso vyjmeme, odstraníme provázek a uchováme na teple. Z pekáče odstraníme kosti, výpek zaprášíme moukou kterou necháme zpěnit a přilijeme malé množství vývaru. Necháme přejít varem a rozmixujeme.

Vepřovou debrecínskou roládu nakrájíme na plátky, přelijeme šťávou a podáváme s dušeným špenátem a vařeným bramborem. Vepřová debrecínská roláda je velmi chutná i studená s pečivem a kyselou okurkou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřová debrecínská roláda

    Celkový počet komentářů: 5
    • bookmen
      bookmen

      Tento recept je naprostá klasika. Pamatuji si, že nám tuto roládu dělala jako dětem babička. U nás v rodině si na roládky všeho druhu potrpíme. A tato patří k nejoblíbenějším.

      03.04.2010 06:52:50

    • Parodie 7
      Parodie 7

      vyjádření k receptům

      Nemůžu se už vyjadřovat ke každému receptu zvlášť a proto jen krátce. Naprostá většina uváděných receptů je prostě bezvadná. Ať si podle chuti uděláme ten nebo onen,výsledek je vždy,jen sladké vzdychání blahem.Opravdu tato mailová možnost dostávat se touto cestou k tak nádherným receptům je k nezaplacení. Má to však jednu jedinou chybu. Útok kalorií na naše ,mnohdy neovladatelné chutě. Přesto moje kuchařské heslo zní " Dobré dobrým nepokazíš "

      01.04.2010 20:32:41

    • zlatunka
      zlatunka

      vepřová roláda

      Já ji dělám taky dlouho. A když nemám mleté maso tak udělám husté míchaná vajíčka na slanině do toho přidám,kapii červenou,žampióny,hrašek.J e to taky výborné -vyzkoušejte.

      01.04.2010 19:02:43


    • jlnokfra
      jlnokfra

      už 50 rokov

      pravidelne nám to mamka doma varila a stále v tom pokračujeme

      01.04.2010 09:40:10

    • kuchtilka
      kuchtilka

      Doba a teplota pečení

      Stačí na upečení 45-50 minut? Podle fotografie je náplň úplně propečená, což se mi zdá vzhledem k času a teplotě nepravděpodobné. Jinak OK, určitě to vyzkouším.

      28.03.2010 10:22:03


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Vepřová debrecínská roláda

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.