reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřová debrecínská roláda

Vepřová roláda plněná mletým masem a debrecínským párkem. Výborně chutná s dušeným špenátem a bramborem, ale i jako studená chuťovka.


  • 4,4

    32×

    4,3 32
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Postup přípravy

Vepřový bůček omyjeme, vykostíme, podélně nakrojíme tak, aby vznikl celistvý plát masa. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na větší kusy. Sloupnuté stroužky česneku prolisujeme a jemně utřeme se solí a pepřem. Mleté maso ochutíme solí paprikou a pepřem.

Vykostěný plát masa rozklepeme, potřeme česnekem a poklademe ochuceným mletým masem. Do středu vložíme nohy párku, maso stočíme v roládu, kterou důkladně uzavřeme pomocí potravinového provázku.

Dno pekáčku poklademe cibulí, přidáme kosti z bůčku, vložíme osolenou a opepřenou roládu a vše podlijeme malým množstvím vývaru. Pekáč zakryjeme poklicí, vložíme do trouby předtopené na 170 °C a pečeme přibližně 30 minut. Záleží na velikosti masa. Po této době sejmeme pokličku a maso dopékáme dalších 15 - 20 minut, dokud nezrůžoví.

Hotové maso vyjmeme, odstraníme provázek a uchováme na teple. Z pekáče odstraníme kosti, výpek zaprášíme moukou kterou necháme zpěnit a přilijeme malé množství vývaru. Necháme přejít varem a rozmixujeme.

Vepřovou debrecínskou roládu nakrájíme na plátky, přelijeme šťávou a podáváme s dušeným špenátem a vařeným bramborem. Vepřová debrecínská roláda je velmi chutná i studená s pečivem a kyselou okurkou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřová debrecínská roláda

    Celkový počet komentářů: 5
    • bookmen
      bookmen

      Tento recept je naprostá klasika. Pamatuji si, že nám tuto roládu dělala jako dětem babička. U nás v rodině si na roládky všeho druhu potrpíme. A tato patří k nejoblíbenějším.

      03.04.2010 06:52:50

    • Parodie 7
      Parodie 7

      vyjádření k receptům

      Nemůžu se už vyjadřovat ke každému receptu zvlášť a proto jen krátce. Naprostá většina uváděných receptů je prostě bezvadná. Ať si podle chuti uděláme ten nebo onen,výsledek je vždy,jen sladké vzdychání blahem.Opravdu tato mailová možnost dostávat se touto cestou k tak nádherným receptům je k nezaplacení. Má to však jednu jedinou chybu. Útok kalorií na naše ,mnohdy neovladatelné chutě. Přesto moje kuchařské heslo zní " Dobré dobrým nepokazíš "

      01.04.2010 20:32:41

    • zlatunka
      zlatunka

      vepřová roláda

      Já ji dělám taky dlouho. A když nemám mleté maso tak udělám husté míchaná vajíčka na slanině do toho přidám,kapii červenou,žampióny,hrašek.J e to taky výborné -vyzkoušejte.

      01.04.2010 19:02:43


    • jlnokfra
      jlnokfra

      už 50 rokov

      pravidelne nám to mamka doma varila a stále v tom pokračujeme

      01.04.2010 09:40:10

    • kuchtilka
      kuchtilka

      Doba a teplota pečení

      Stačí na upečení 45-50 minut? Podle fotografie je náplň úplně propečená, což se mi zdá vzhledem k času a teplotě nepravděpodobné. Jinak OK, určitě to vyzkouším.

      28.03.2010 10:22:03

    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Vepřová debrecínská roláda

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.