reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Vepřo-špedlo-mrzelo

Vepřové maso, špenátové knedlíky a mrkvové zelí.


  • 3,1

    104×

    3 104
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

příloha

těstíčko



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 817 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 033 hodnocení

Rychlá příloha i chuťovka: Kuskusové placičky krok za krokem

1. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 757 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 852 hodnocení

Kvíz pro filmové labužníky! Poznáte filmové hlášky z filmů? Otestujte se

1. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 219 hodnocení

Recept na jemnou bramborovou kaši krok za krokem

30. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 614 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 799 hodnocení

Mřížkový jablečný koláč s ořechy krok za krokem

30. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 698 hodnocení

První příkrmy pro nejmenší - 6 receptů, které vám usnadní život

30. 9. 2020

Postup přípravy

Špenátový protlak necháme rozmrznout. Nejprve dáme péct vepřové maso. Oloupeme cibuli a nasekáme ji nahrubo. Třetinu cibule dáme stranou. Vepřové očistíme, omyjeme a osušíme. Pak je osolíme a lehce okmínujeme. Pekáč vymastíme. Vsypeme větší část cibule, vložíme maso a podle chuti ještě okořeníme kmínem. Maso pečeme běžným způsobem v předehřáté troubě doměkka. Občas maso podléváme a přeléváme.

Během pečení si připravíme špedlíky a mrzelo. Do mísy vsypeme mouku, prášek do pečiva a přidáme špenát. Základ těsta důkladně promícháme. Z bílku ušleháme pevný sníh, který lehce vmícháme do těsta. Hrnky dobře vymažeme olejem a do 2/3 třetin je naplníme špedlíkovým těstem.

Hrníčky dáme do hrnce se studenou vodou a od varu vaříme přiklopené 20 min.

Připravíme si mrzelo. Oškrábanou mrkev nastrouháme nahrubo a smícháme s propláchnutým zelím. V hrnci rozehřejeme trochu oleje. Zpěníme na něm zbylou cibuli a přidáme zelí a mrkev. Mrzelo dusíme doměkka a osolíme podle vlastní chuti.

Na talíř skládáme zelené špedlíky, vepřové maso a žlutooranžové mrzelo. Vegetariáni mohou vepřové maso nahradit za sójové.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřo-špedlo-mrzelo

    Celkový počet komentářů: 2

    • Martinka
      Martinka

      Dneska jsem to uvařila a opravdu moc dobré jídlo ! :)

      27.05.2012 14:04:08

    • Zoja
      Zoja

      Je to suprovka. Mám ráda pestrobarevná jádla a hlavně je tam vše co mám moc ráda. Bohužel to má jednu vadu, musela bych si to uvařit sama pro sebe. Rodina se ošklebuje nad barvou knedlíků.

      04.09.2011 19:55:52


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Vepřo-špedlo-mrzelo

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.