reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Venkovské vepřové

Netradiční recept na přípravu vepřového masa se zeleninou. Recept na 4 porce.


  • 2,9

    660×

    2,9 660

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 576 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 839 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 608 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Recept na zelný chlebíček s uzeným krok za krokem

10. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Recept na domácí krtkův dort krok za krokem

10. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 683 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

9. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Svatomartinská vína - připijte si mladým vínem z podzimní sklizně

9. 11. 2019

Postup přípravy


Nejprve si připravíme suroviny. Česnek nakrájíme na plátky, mrkev a řapíky celeru nadrobno. Jednu velkou cibuli také nakrájíme nadrobno. Tymián polámeme na kousky stejně jako 2 snítky rozmarýny. Nakonec pokrájíme i petrželku.


Maso nařežeme ze všech stran mělkými zářezy a do zářezů vložíme plátky česneku. V kastrolu rozehřejeme lžíci oleje na středně vysokou teplotu, přidáme mrkev, celer a cibuli a opékáme je za občasného zamíchání asi 10 minut.


Na zeleninu položíme maso, posypeme je tymiánem a rozmarýnou, přidáme bobkový list, víno, vodu a pepř. Přivedeme k varu a odstavíme. Kastrol přiklopíme dobře těsnící pokličkou a pokrm dusíme v troubě předehřáté na 160 °C asi 3 a 1/2 hodiny, aby bylo maso velmi křehké.


Cibulky na nakládání dáme do mísy, přelijeme vroucí vodou a necháme 1 minutu stát. Vodu slijeme, cibulky oloupeme. Na velké pánvi rozehřejeme zbývající olej, přidáme cibulky, pánev částečně přikryjeme a cibulky dusíme na mírném ohni 15 minut dozlatova. Pánví občas potřeseme.


Když je maso křehké přidáme cibulky a pokrm dusíme ještě 15 minut. Maso a cibulky vyjmeme a udržujeme teplé. Z povrchu šťávy sesbíráme kovovou naběračkou co nejvíce tuku, šťávu přecedíme do mísy a zeleninu necháme na cedníku.


Maso nakrájíme, upravíme spolu s cibulkami a zeleninou na talíř, přelijeme omáčkou, ozdobíme petrželkou a podáváme.


Zdroj: Sovart.cz

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Venkovské vepřové

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.