Venkovská mrkvová polévka

30 min | polévka | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 28715x
Tato vynikající polévka může být podávána normálně nebo rozmixovaná do krému.
Komentáře receptu 5
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Zeleninu očistíme. Cibuli a celer nakrájíme na nudličky. Mrkev nastrouháme nahrubo.

Máslo rozpustíme ve středním hrnci. Přidáme cibuli, celer a smažíme. Pak přidáme k zelenině mrkev. Vlijeme do hrnce vodu, aby asi tak o centimetr zalila zeleninu. Přidáme kostky bujonu a koření. Mrkvovou polévku přivedeme k varu, přiklopíme a vaříme asi hodinu. Chceme-li polévku hustší, přidáme na konci vaření 2 lžíce smetany. Ale již nevaříme. Chcete-li krémovou polévku, dáme ji napřed do mixéru a potom přidáme smetanu.

Venkovskou mrkvovou polévku podáváme studenou nebo teplou.

autor receptu:

Venkovská mrkvová polévka

Počet přidaných receptů: 1000

Ingredience

na porce
Vaše cena 10980 běžně 27980 Kč sleva 61 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
41 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Venkovská mrkvová polévka

Recept se nachází v 69 kuchařkách
KDI
VARENIE 8340 receptů
zjirousek
Polévky 1989 receptů
veriri
Papáníčko 2886 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Venkovská mrkvová polévka

Celkový počet komentářů u receptu: 5
Celkový počet komentářů: 5
Nalezeno receptů: 5
Přidat příspěvek k receptu Venkovská mrkvová polévka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept