Venkovská mrkvová polévka

30 min | polévka | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 29795x
Tato vynikající polévka může být podávána normálně nebo rozmixovaná do krému.
Komentáře receptu 6
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Zeleninu očistíme. Cibuli a celer nakrájíme na nudličky. Mrkev nastrouháme nahrubo.

Máslo rozpustíme ve středním hrnci. Přidáme cibuli, celer a smažíme. Pak přidáme k zelenině mrkev. Vlijeme do hrnce vodu, aby asi tak o centimetr zalila zeleninu. Přidáme kostky bujonu a koření. Mrkvovou polévku přivedeme k varu, přiklopíme a vaříme asi hodinu. Chceme-li polévku hustší, přidáme na konci vaření 2 lžíce smetany. Ale již nevaříme. Chcete-li krémovou polévku, dáme ji napřed do mixéru a potom přidáme smetanu.

Venkovskou mrkvovou polévku podáváme studenou nebo teplou.

autor receptu:

Venkovská mrkvová polévka

Počet přidaných receptů: 1000

Ingredience

na porce
4,5
skvělý recept
44 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Venkovská mrkvová polévka

Celkový počet komentářů: 6
  • Komentář k receptu Venkovská mrkvová polévka jiri pek 30.06.2017 12:46:17

    Nechápu Vás, mrkvová, a obsahuje celer petržel cibuli, a ke všemu vaříme hodinu, totálně zničíme všechny vitamíny, jo a ještě ty bujony zeleninové, všude to cpete, vaříte zeleninovou ze zeleniny, nač sakra bujon?, Mrkvovou uvařte z MRKVE, ochuťte solí, maximálně dejte společně vařit jeden brambor,a stroužek česneku, špetku kmínu a zahustěte ovesnou moukou ktero získáte tak že rozmixujete jemné ovesné vločky, děkuji za pozornost, a ještě prosím nedávat nikdy maggi ani jiné ochucovačky.Dělejte mrkvovou z mrkve, kmínovou z kmínu, celerovou z celeru, brokolicovou z brokolice.

  • Anna Halamová
    Komentář k receptu Venkovská mrkvová polévka Anna Halamová 02.08.2016 22:17:08

    okořenila jse kurkumou, sušeným česnekem, pepřem a sušenou petrželkou a bylo to výborné

  • Vylepšení Dvoja 11.09.2013 11:43:34

    Rozhodně přidat k zelenině brambor a česnek, okořenit stačí pepřem a výsledek je vynikající. Bez smetany a rozmixování. Jedna z nejlepších polévek, které jsem zatím dělala : )

  • Okořenit Tereza 16.03.2013 19:08:39

    Polévka nebyla špatná, ale přišla mi taková mdlá. Pravda, dala jsem jenom jeden bujon (nepoužívám ho moc ráda), ale i tak... Chtělo by to asi nějaké koření, ale nejsem si jistá, jaké.

  • Rozmixovat Katekat 17.02.2011 14:12:16

    jednoznačně rozmixovat, tak vynikne její chuť a k tomu ta smetana, hmmmm...Nevím, jestli to večera něco zbyde :-)

  • jaké koření? Poutník 24.07.2010 07:07:14

    Dobrý den, zmiňujete v receptu "přidáme koření", ale nikde není napsáno jaké?
    Díky

Nalezeno receptů: 6
Přidat příspěvek k receptu Venkovská mrkvová polévka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!

  • Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Rádi si v těchto dnech zdobíte zahrádku, terasu nebo balkon pestrobarevnými a různě velikými dýněmi? A jak by také ne, je přece jejich čas a jako podzimní dekorace jsou nepřekonatelné. Už také víme, že dýně je nadmíru zdravá zelenina a pomůže nám dokonce i s hubnutím.




přidat nový recept