reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Věnečky z odpalovaného těsta

Kdo by neznal věnečky z odpalovaného těsta. Recept na věnečky plněné krémem.


  • 4,1

    136×

    4 136
  • 1 hod

  • 13×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do mléka dáme tuk se špetkou soli a zahřejeme k varu. Do vařícího mléka vsypeme mouku, odtáhneme z ohně, zamícháme a opět dáme za stálého míchání na plotnu, aby se mouka propařila. Vznikne hladké lesklé těsto, které se nechytá stěny nádoby. Necháme chvíli vychladnout, přendáme do mísy a do částečně prochladlého těsta vmícháme jedno vejce po druhém a nakonec přidáme prášek do pečiva.

Plechy vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Kulatým vykrajovátkem nebo skleničkou si do mouky natiskáme kolečka o průměru 4 - 5 cm. Těsto dáme do plátěného pytlíku s trubičkou a na předtištěná kolečka stříkáme věnečky. Každé kolečko objedeme dvakrát.

Plech vložíme do trouby vyhřáté na 230 °C, po 10-ti minutách ztlumíme na 180 °C a ještě pečeme dalších 10 minut. Během prvních 10-ti minut troubu v žádném případě neotvíráme, věnečky by klesly. Hned po vytažení z trouby každý věneček rozkrojíme. Po vychladnutí naplníme krémem a povrch pocukrujeme nebo potřeme bílkovou polevou.

Příprava krému: Z mléka, rumu a pudinkového prášku uvaříme pudink. Máslo s cukrem dobře vyšleháme. Do ušlehaného másla po částech přimícháme zchladlý pudink.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Věnečky z odpalovaného těsta

    Celkový počet komentářů: 46
    • Vendula
      Vendula

      Dělala jsem je podle tohoto receptu již potřetí a pokaždé dopadly výborně, všem moc chutnají.

      01.04.2013 10:50:36

    • menea
      menea

      Můj názor, nic víc.

      To vidím poprvé, že by se do odpalovaného těsta dával prášek na pečení. Je to zbytečné, věnečky vyběhnou i bez něj

      09.11.2012 00:54:43

    • emelakuova
      emelakuova

      moc dobry ale husty

      asi jsem mela dat do testa o jedne vejce vic anebo trochu vic mleka. Testo bylo dost huste takze se dalo jen tezko vystrikovat na plech. Ale zato ten krem... mnam.

      05.11.2012 01:09:04


    • lola
      lola

      ja sem taky skusila recept ale nejak se mi to nedary pomuzete prosim

      26.05.2012 14:01:27

    • myspulin
      myspulin

      tak mam to nejake nizne a kdyz jsem to prekrojila tak se to malem rozpadlo protoze se to nenafouklo a ma to nejakou blbou chut tak dekuju ale asi jsem to blbe udelala s pozdravem natalie

      26.01.2012 11:16:48

      • Ivča
        Ivča

        Re: venecky

        Myslím že se nepovedly proto, že zde není napsané, že když se pečou, tak u nich má být mistička s vodou. Tak to děláme doma a vždy se vydaří :)
        Doufám že má rada pomůže..

        15.08.2012 04:55:54

    • Leoš
      Leoš

      Jaký prášek do pečiva do krému? V surovinách není uveden

      13.04.2011 18:59:35

      • Evi
        Evi

        Do krému se prášek do pečiva nedává. Je tam uveden jen pudinkový prášek, to znamená prostě vanilkový pudink.
        Jednoduše se uvaří hustší pudink a v druhý misce se utře máslo s cukrem. Az pudink úplně vychladne (je dobré ho při chladnutí občas zamíchat, aby se neudělal škraloup), obojí se do sebe zamíchá.

        15.04.2011 14:12:26

      • Pavla
        Pavla

        Ten prášek do pečiva patří do těsta ;-)

        05.11.2012 18:42:39

    Nalezeno receptů: 46

    Přidat příspěvek k receptu Věnečky z odpalovaného těsta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.