Věnečky z odpalovaného těsta

1 hod | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 290838x
Kdo by neznal věnečky z odpalovaného těsta. Recept na věnečky plněné krémem.
Komentáře receptu 45
Uvařil jsem to (Recept vařilo 13 lidí)


Postup přípravy receptu

Do mléka dáme tuk se špetkou soli a zahřejeme k varu. Do vařícího mléka vsypeme mouku, odtáhneme z ohně, zamícháme a opět dáme za stálého míchání na plotnu, aby se mouka propařila. Vznikne hladké lesklé těsto, které se nechytá stěny nádoby. Necháme chvíli vychladnout, přendáme do mísy a do částečně prochladlého těsta vmícháme jedno vejce po druhém a nakonec přidáme prášek do pečiva.

Plechy vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Kulatým vykrajovátkem nebo skleničkou si do mouky natiskáme kolečka o průměru 4 - 5 cm. Těsto dáme do plátěného pytlíku s trubičkou a na předtištěná kolečka stříkáme věnečky. Každé kolečko objedeme dvakrát.

Plech vložíme do trouby vyhřáté na 230 °C, po 10-ti minutách ztlumíme na 180 °C a ještě pečeme dalších 10 minut. Během prvních 10-ti minut troubu v žádném případě neotvíráme, věnečky by klesly. Hned po vytažení z trouby každý věneček rozkrojíme. Po vychladnutí naplníme krémem a povrch pocukrujeme nebo potřeme bílkovou polevou.

Příprava krému: Z mléka, rumu a pudinkového prášku uvaříme pudink. Máslo s cukrem dobře vyšleháme. Do ušlehaného másla po částech přimícháme zchladlý pudink.

autor receptu:

Věnečky z odpalovaného těsta

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

4
skvělý recept
128 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Věnečky z odpalovaného těsta

Celkový počet komentářů: 45
  • Komentář k receptu Věnečky z odpalovaného těsta Marta 28.08.2017 13:59:25

    Dobrý den, věnečky jsem podle receptu vyzkoušela a jsou opravdu výborné. Chtěla bych se ale zeptat jestli náhodou nemáte někdo zkušenost se zamražením věnečků - bez nádivky, jako polotovar.

  • mardub4
    co je to mardub4 16.08.2017 15:47:30

    co to je v krému 100 hlávek cukru?

  • Komentář k receptu Věnečky z odpalovaného těsta Jolana 21.01.2017 11:33:28

    Je mi 45 let,venečky jsem už někdy pekla,zdálo se mi to vždy jednoduché,mám svůj recept,kde se nepoužívá máslo,ale olej a už po dvakrát se mi stalo,že se těsto nepodařilo! Na první pohled vypadá normálně,ale když ho dám do zdobícího sáčku,už vidím,že je něco špatně! Olej z těsta vytéká na plech
    Nastříkané tvary se podaří,ale v troubě nenaskočí,jsou sražené,olej výteče na plech!!!
    Máte někdo taky takovou zkušenost? Čím to může být? Špatná značka oleje? Mouky??? Nakupují v Globusu, Hodně mě to štve, vždycky jsem je dělala bez problémů�� Poraďte prosím, Jolana

    • Re: Komentář k receptu Věnečky z odpalovaného těsta Marie Musilová 15.08.2017 21:49:32

      Milá Jolano,zkuste tento recept:30dkg vody,12dkg oleje,špetku soli-necháme přejít varem a přidáme 15dkg polohrubé mouky a na špičku nože prášek do pečiva.odpalujem 2-3 min.Do vychladlého těsta vmícháme postupně šlehačem 4 celá vejce.I když se zdá,že při chladnutí olej trochu vytéká,pozašlehání vajec je těsto hladké a na plechu nic nevytéká.

  • VĚNEČKY Blanka Novotná 23.02.2017 11:05:44

    Dobrý den ! Věnečky peču už léta. Receptů je hodně, základ je DOBŘE ODPÁLENÉ TĚSTO . Nestačí jen mouku vsypat do horkého základu a 2x - 3x zamíchat !!! Musí se opravdu na plotně důkladně mouka propařit a " odpalovat " . Na dně kastrolku se dělá bílý povlak - to je známka, že se těsto odpaluje. Po zchladnutí přidávat vejce postupně a vždy to vajíčko do těsta důkladně vešlehat.
    Když nastříkám věnečky na plech, pokropím celý plech vodou - jako když kropíte prádlo. V troubě se tak vytvoří pára a věnečky krásně vyfouknou. Při pečení TROUBU NEOTVÍRAT , věnečky by ihned klesly. Po zchladnutí rozkrojím, naplním a dám polevu z moučkového a vanilk.cukru, horkého mléka a kapku rum.tresti nebo rumu.
    Držím pěstičky, ať se povedou !!

  • male věnečky Simona 10.04.2016 19:08:59

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat proč mam venečky malinkate na výšku, delala jsem všechno podle receptu a udělala zdobičkou cca 3 kroužky, ale věnečky mam placate :-( dekuji

  • božííííí Martina 05.06.2015 21:45:34

    recept skvělý, těsto krásné vláčné - super
    do krému jsem použila na 1/2 litru mléka 1 vanil.puding a 1 vanil.prášek na dukátové buchtičky a smíchala s jedním celým máslem, cukr dle chuti
    polevu jsem nedávala, jen jsem zlehka před podáváním poprášila moučkovým cukrem

  • věnečky 04.06.2015 12:58:03

    Dělám je dost často,vždy tak jenom pro chuť na jeden plech,protože mě moc a moc chutnají.Jediná ,oční vadaje,že mi věnešky na vrchu popraskají,ať dělám co dělám,nevím kde chybuji.Ale na chuti to neubírá...posílám opět fotografii....///

  • Komentář k receptu Věnečky z odpalovaného těsta 21.05.2015 16:52:08

    Moc Vám děkuji za tento recept, je to snad prvně co jsem dělala něco z této stránky a stojí to za něco.Většinou je všechno děsný, ale tohle je velmi snadné a výborné.Děkuji moc.

  • Komentář k receptu Věnečky z odpalovaného těsta 30.04.2015 11:25:10

    super recept,, děkuji,, povedlo se :-)

Nalezeno receptů: 45
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Věnečky z odpalovaného těsta
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo dokáže prodloužit mládí. Nevěříte? Vše záleží pouze na vás a na tom, jak tomu přizpůsobíte svůj jídelníček. Výběr potravin, jejich energetická hodnota a množství jídla - to všechno má na naše tělo a jeho stav zásadní vliv.

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.




přidat nový recept