Těsto : Vodu nalijeme do většího hrnce (budeme v něm dělat celé těsto), přidáme tuk, špetku soli a zahříváme. Až se nám tuk rozpustí a voda bublá, přisypeme mouku a mícháme a mícháme! Vydržíme dvě minutky a utvoří se nám hladký „knedlík“. Vypneme plamen a necháme vychladnout. Potom všleháváme 5 kousků vajíček. Pozor! Jestli máme domácí, bývají většinou větší a stačí 4! Husté těsto dáme do plátěného sáčku a širší zdobičkou na plech vyložený pečícím papírem stříkáme malé kroužky, vždy dvakrát dokola. Nepotíráme vajíčkem, protože budeme dávat polevu. Troubu rozehřejeme na 200 stupňů a pečeme 8 minut, těsto krásně naskočí a dopékáme dalších 8 minut na 150 stupňů dozlatova.
Až nám věnečky vychladnou zoubkovaným nožem je rozkrojíme a plníme buď krémem, nebo kdo má rád i šlehačkou. Nahoře potřeme rumovou polevou a každý kousek ozdobíme marmeládou, nejlépe rybízovou.
Krém : Z mléka a mouky uvaříme hustý bešamel, hned do horkého zamícháme vanilkový cukr (pěkně se rozvoní) a necháme vychladnout. Rozšleháme a přidáme cukr a rum - nemusíme vše - dle chuti a všleháme máslo.