V hrnci necháme rozpustit Heru nebo jiny tuk na pečení, mezitím smícháme vodu a mouku pomocí kvedlačky. Do rozpuštěného tuku pomalu naléváme vzniklou směs za stálého míchání. Na mírném ohni mícháme hmotu do té doby, dokud se lepí na okraje hrnce. Hotové těsto musí vypadat tak, že voda se vypařila a začal vystupovat na povrch tuk. Poté těsto necháme za občasného míchání zcela vychladnout. Vychladlé těsto dáme do mixeru a postupně přidáváme vejce. Musí nám vzniknout hladká hustší hmota.
Tuto hmotu dáme do zdobičky a na pečící papír tvoříme věnečky - musí být dvakrát točené, jinak se nedají rozkrajovat. Pečeme na 170 °C do zezlátnutí. Po vychladnutí věnečky rozkrojíme na poloviny a plníme krémem.
Krém: Uvaříme si pudinky dle chuti - osvědčil se mi vanilkový a také lesní jahody. Nesladíme a necháme zcela vychladnout za občasného míchání. V míse si vyšleháme změklé máslo a postupně přidáváme studený pudink. Po vyšlehání do hustého krému přidáme moučkový cukr podle chuti a vyšleháme.
Na polevu smícháme cukr s citronovou šťávou a vytvoříme hustou hladkou polevu. Věnečky naplněné krémem namáčíme nebo mašlovačkou potřeme polevou a necháme odležet k lednici.
Věnečky trochu jinak podáváme při slavnostní příležitosti.