reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Věnečky trochu jinak

Vynikající chuťovka pro mlsné jazýčky.


  • 4,5

    15×

    4,4 15
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

podle chuti

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 703 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 939 hodnocení

Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět

6. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 677 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Chcete začít jíst zdravěji? Se salátem z červené rýže a quinoy nešlápnete vedle

6. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Jak mít hezké Velikonoce i v době karantény?

5. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 741 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

4. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 630 hodnocení

Velikonoční pečení s dětmi: Tyhle sušenky ve tvaru zvířátek je budou bavit!

3. 4. 2020

Postup přípravy

V hrnci necháme rozpustit Heru nebo jiny tuk na pečení, mezitím smícháme vodu a mouku pomocí kvedlačky. Do rozpuštěného tuku pomalu naléváme vzniklou směs za stálého míchání. Na mírném ohni mícháme hmotu do té doby, dokud se lepí na okraje hrnce. Hotové těsto musí vypadat tak, že voda se vypařila a začal vystupovat na povrch tuk. Poté těsto necháme za občasného míchání zcela vychladnout. Vychladlé těsto dáme do mixeru a postupně přidáváme vejce. Musí nám vzniknout hladká hustší hmota.

Tuto hmotu dáme do zdobičky a na pečící papír tvoříme věnečky - musí být dvakrát točené, jinak se nedají rozkrajovat. Pečeme na 170 °C do zezlátnutí. Po vychladnutí věnečky rozkrojíme na poloviny a plníme krémem.

Krém: Uvaříme si pudinky dle chuti - osvědčil se mi vanilkový a také lesní jahody. Nesladíme a necháme zcela vychladnout za občasného míchání. V míse si vyšleháme změklé máslo a postupně přidáváme studený pudink. Po vyšlehání do hustého krému přidáme moučkový cukr podle chuti a vyšleháme.

Na polevu smícháme cukr s citronovou šťávou a vytvoříme hustou hladkou polevu. Věnečky naplněné krémem namáčíme nebo mašlovačkou potřeme polevou a necháme odležet k lednici.

Věnečky trochu jinak podáváme při slavnostní příležitosti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Věnečky trochu jinak

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.